Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 32 (6742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ironia sorții

Incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, victimă a unui incendiu care i-a distrus camera în care dormea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii de la Broşteni au intervenit, joi, la un incendiu izbucnit într-unul din blocurile din localitate, focul mistuind bunuri din interior, un pat şi alte elemente de mobilier. Apartamentul era locuit de Petrică Mândrilă, în vârstă de 35 de ani, zis „Polonic”. Este vorba de nimeni altul decât individul condamnat pentru provocarea a două incendii de mari proporții: incendierea pensiunii La Dolce Vita din Șcheia, în anul 2008 (în acest caz sentința nu este definitivă), şi a unui bloc din Broşteni. Din cercetările poliției rezultă că de această dată incendiul nu a fost provocat intenționat. Cu alte cuvinte, Petrică Mândrilă ar fi căzut de această dată el însuşi victimă unui incendiu, e drept indirect, pentru că apartamentul în care stătea în această perioadă nu îi aparține. Totuşi, apartamentul era casa sa pe perioada iernii, astfel că polițiştii nu cred că este vorba de o acțiune intenționată. Focul a distrus doar bunuri, fără ca cineva să fie rănit.

 

Sticlă cu benzină, uitată lângă soba încinsă

Joi, în jurul orei 15.00, prin numărul de urgențe 112 a fost sesizat un incendiu izbucnit într-un apartament din Broşteni. La fața locului au intervenit pompierii de la Formațiunea Civilă Broşteni, care au găsit un incendiu care se manifesta la dormitorul apartamentului cu numărul 2.

 Din cercetări a rezultat că imobilul era locuit de Petrică Mândrilă, în vârstă de 35 ani, din localitate. Acesta ar fi lăsat o sticlă cu benzină lângă soba din teracotă din dormitorul apartamentului, în care era făcut foc, iar de la o scânteie benzina s-a aprins şi a cuprins patul, focul extinzându-se şi la un corp de mobilier.

Pagubele au fost evaluate la 2.500 de lei, fără a exista victime.

Incendiul a fost localizat şi stins înainte de a se extinde în afara locuinței.

 

Cine este Petrică Mândrilă, alias Polonic

Petrică Mândrilă a ținut în nenumărate rânduri în ultimii ani prima pagină a presei, fiind acuzat de fapte deosebit de grave, iar pentru o parte fiind între timp şi condamnat.

Conform anchetei poliţiei şi unui rechizitoriu cu o sumedenie de probe, în iulie 2008, individul, care, de altfel, şi-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor, a incendiat mai întâi casa şi apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopţi consecutive, vila omului de afaceri fiind parţial distrusă de incendiu, în timp ce pensiunea La Dolce Vita a ars aproape în totalitate, pagubele totale fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Ulterior, Mîndrilă a povestit cu lux de amănunte cum a fost plătit de Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul unei pensiuni concurente, să incendieze casa şi apoi pensiunea omului de afaceri care îi făcea concurenţă.

În acest dosar, cu un parcurs extrem de întortocheat, Petrică Mândrilă a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru distrugere în formă continuată şi furt.

Acum, la aproape zece ani de la incendierea pensiunii, în acest dosar nu s-a dat încă un verdict final. Procesul se află pe rolul Curții de Apel Cluj, părând a fi încă destul de departe de o soluție finală.

 

Condamnat definitiv pentru incendierea unui bloc din Broşteni

Acelaşi Petrică Mândrilă a fost condamnat definitiv  şi pentru incendierea unui bloc din Broşteni, în luna martie 2014. Atunci, un bloc cu patru etaje a fost cuprins de flăcări, în urma unei acțiuni intenționate.

Incendiatorul a dat foc unei anvelope de camion pe care a lipit-o de o magazie construită în imediata vecinătate a blocului, iar flăcările s-au propagat la izolaţia exterioară din polistiren până la acoperişul blocului, cei aproximativ 50 de locatari fiind evacuați din imobil.

Flăcările au distrus în întregime acoperişul blocului, dar şi balcoanele de la ultimul etaj, pagubele fiind estimate la 250.000 de lei.

 

Urmărit de incendii

Petrică Mândrilă a fost condamnat în acest dosar la 5 ani şi 4 luni de închisoare.

El nu a executat însă întreaga pedeapsă, beneficiind, la finele anului trecut, de legea recursului compensatoriu. Este vorba de legea care a dus la eliberări masive pentru condițiile proaste din penitenciare.

Întors acasă, la Broşteni, Gheorghe Mândrilă a locuit în apartamentul care a luat foc acum două zile. El nu locuia acolo cu forme legale, din cercetările poliției rezultând că un prieten l-a lăsat să stea în această casă pe timp de iarnă.

Anchetatorii de la Poliția oraşului Broşteni continuă cercetările, pentru a stabili condițiile exacte în care s-a produs incendiul de acum două zile. Având în vedere despre cine este vorba, cauza incendiului nu poate fi considerată încă certă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, victimă a unui incendiu care i-a distrus camera în care dormea.
 Vizualizări articol: 4809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, victimă a unui incendiu care i-a distrus camera în care dormea4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei