Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 32 (6742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebări

Deputatul Ioan Balan vrea să afle de ce 9.000 de români diagnosticaţi cu hepatita C nu au primit tratament de specialitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava este indignat de faptul că 9.000 de români care au fost diagnosticaţi cu hepatita C în cursul anului 2017 nu au primit tratament gratuit din partea sistemului public de sănătate. Mai exact, din totalul de 12.000 de persoane cărora li s-a pus acest diagnostic, doar 3.000 au fost declarate eligibile şi au primit tratament de specialitate, iar restul au fost lăsate de izbelişte.

„Potrivit normelor în vigoare, Ministerul Sănătății este cel care stabilește metodologia și criteriile pe baza cărora se face accesul pacienților diagnosticați cu hepatita de tip C la tratamentul fără interferon. Astfel, potrivit acestei metodologii sunt considerați <eligibili> pentru tratamentul fără interferon doar pacienții care se află într-un stadiu avansat al bolii, în timp ce bolnavilor în stadii incipiente sau intermediare li se refuză dreptul de a fi tratați”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal de Suceava a invocat şi o statistică a Asociației Europene a Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, din care reiese că România este statul european cu cel mai mare număr de pacienți care au fost diagnosticați cu virusul hepatitei C, având o pondere de circa 10% din totalul bolnavilor de la nivelul continentului, iar tendința este de creștere a numărului de pacienți.

Mai grav este că o pondere importantă în totalul bolnavilor români cu hepatita C o reprezintă copiii și școlarii, mai ales din mediile defavorizate și din zonele cu un grad de dezvoltare mai redus. Pentru toate aceste motive, Ioan Balan i-a adresat mai multe întrebări ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de la care aşteaptă şi o serie de răspunsuri.

„Care au fost alocările financiare în anul 2017 pentru programul privind hepatita C și cât ați programat bugetar pentru anul 2018 pentru tratamentul fără interferon? Vă rog să precizați care sunt soluțiile de urgență pe care doriți să le implementați în vederea asigurării accesului tuturor pacienților diagnosticați cu hepatita C la tratamentul fără interferon în anul 2018? Care ar fi costurile totale ale unui asemenea obiectiv? Vă rog să precizați ce măsuri intenționați să implementați la nivelul structurilor deconcentrate ale Ministerului Sănătății, în vederea prevenirii răspândirii virusului hepatitei C?”, au fost întrebările lui Ioan Balan.

Acesta spune că un număr mare de pacienți au contractat acest virus accesând servicii cum ar fi cele de manichiură, pedichiură etc.

În paralel, parlamentarul liberal a solicitat o statistică şi pentru judeţul Suceava, şi speră ca cifrele să nu fie alarmante, deşi informaţiile primare arată o creştere foarte mare a acestui tip de boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să afle de ce 9.000 de români diagnosticaţi cu hepatita C nu au primit tratament de specialitate.
 Vizualizări articol: 2258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Deputatul Ioan Balan vrea să afle de ce 9.000 de români diagnosticaţi cu hepatita C nu au primit tratament de specialitate3.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei