Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 32 (6742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ediţia a XI-a

Circa 130 de lucrări înscrise la sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări a Casei Corpului Didactic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea de-a XI-a ediţie a Sesiunii interjudeţene de referate şi comunicări ştiinţifice, organizată sub auspiciile Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, a fost consacrată centenarului Marii Uniri, educaţiei, perfecţionării, perspectivelor didactice, tema conferinţei stârnind interesul a aproape 190 de cadre didactice din judeţ.

130 dintre aceştia au trimis lucrări cu privire la subiectul propus de organizatori - „Școala românească în anul Centenarului Marii Uniri”, iar parte dintre profesori şi-au prezentat referatele chiar în cadrul sesiunii.

„O temă generoasă în acest an. Un an în care fiecare dintre noi şi-a ales o temă de reflexie în ceea ce priveşte învăţământul din toată această perioadă, poate învăţământul din Bucovina, din nordul ţării, din Suceava sau din locul în care efectiv a făcut şcoala. (...)”, a arătat Elena Manuela David, directorul Casei Corpului Didactic Suceava.

Aceasta a mai subliniat că temele la care s-au gândit profesorii sunt unele de interes şi atractive, indicând câteva titluri: „Antreprenoriat în Bucovina”, „Biblioteca din comuna Forăşti”, „Personalităţi remarcabile ale şcolii din Plopeni, „Mentoratul în şcoala românească”, ”Strategii ale evaluării şcolare valabile de 100 de ani”, „Perspective asupra învăţării autentice”, „Jocuri didactice”, „100 de ani de învăţământ matematic în Bucovina”.

Sesiunea interjudeţeană a fost structurată pe mai multe secţiuni: Perfecţionare şi formare continuă, Management şi leadership în educaţie / Personalităţi remarcabile ale şcolii sucevene, Perspective didactice (subsecţiuni: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, tehnologii, TIC, informatică, om şi societate, arte, învăţământ preşcolar, învăţământ primar, educaţie fizică şi sport), Consiliere şi orientare, Educaţie incluzivă, Programe comunitare şi Documentare, informare şi resurse în educaţie. Invitaţii au primit cea mai recentă ediţie a revistei Școala bucovineană, în care profesorii de la Bilca au scris despre mentorii lor, precum şi un CD cu referatele înscrise.

 

Cuvântul invitaţilor

Deschiderea sesiunii a avut loc vineri, 9 februarie, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, din prezidiul evenimentului făcând parte şi inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, care a vorbit despre schimbările prin care a trecut învăţământul românesc şi cel sucevean de-a lungul celor 100 de ani, despre evoluţie, dar şi despre greşeli făcute, arătând că toate experienţele adunate de-a lungul timpului trebuie împărtăşite cu noile generaţii.

Salturile importante, personalităţile care le-au făcut posibile, oameni vizionari, ar trebui, de asemenea, să fie făcute cunoscute în rândul elevilor.

Invitat în cadrul evenimentului de deschidere a fost şi universitarul Mircea A. Diaconu, prorector al Universităţii din Suceava, la aproape 100 de ani de la Marea Unire acesta aducând în discuţie problema naţionalităţii, a identităţii naţionale, a integrării noastre în Europa, menţionând că în acest sens se vorbeşte foarte mult, însă „se face prea puţin”.

„Ce ar trebui să ştie elevii, dincolo de informaţii, de cunoaştere, de dezvoltare a unor competenţe, sunt lucrurile care se referă la ce înseamnă să fii european, dacă noi suntem cu adevărat europeni, dacă ne asumăm valorile europene şi dacă sunt ele viabile în societatea românească”, a arătat universitarul.

Acesta a sugerat introducerea unor cursuri care să se refere strict la valorile locale, care ar avea un rol important în formarea elevilor şi care i-ar face să aprecieze mai mult prezentul şi să-şi conştientizeze rădăcinile.

De asemenea, Mircea A. Diaconu a oferit câteva exemple, care pot deveni emblematice pentru valorile pe care tinerii trebuie să le cunoască.

Din prezidiul evenimentului au mai făcut parte Daniela Dungeanu, directoarea colegiului gazdă, şi prof. Rodica Cozaciuc, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava. După deschidere, participanţii şi-au prezentat referatele, pe secţiuni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 130 de lucrări înscrise la sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări a Casei Corpului Didactic.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 130 de lucrări înscrise la sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări a Casei Corpului Didactic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei