Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate verificări

O reţea de circa 10 persoane a rezervat 3.000 de locuri la Înmatriculări auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 3.000 de programări online la Serviciul de Înmatriculări Auto Suceava au fost anulate, ieri dimineaţă, din dispoziţia prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, deoarece existau suspiciuni întemeiate că acestea au fost făcute pe serii de caroserii fictive.

Prefectul Adomnicăi a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că în urma analizei efectuate în prima săptămână de la introducerea noilor proceduri de programare exclusiv online la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto, s-a constatat că jumătate dintre programările pentru înmatriculări provizorii şi 70 la sută dintre cele pentru înmatriculări definitive erau cu serii de caroserii fictive, blocând astfel accesul altor persoane, de bună-credinţă.

Prefectul a spus că în spatele celor 3.000 de programări fictive se află ”o reţea de circa 10 persoane, care dispun de o infrastructură cu mai multe calculatoare, cu care blochează activitatea serviciului”. Pe numele unei astfel de persoane au fost descoperite nu mai puţin de 300 de rezervări, cu serii de caroserii consecutive. Blocarea rezervărilor ar fi avut ca scop valorificarea ulterioară a acestora.

”Dacă unele programări considerate fictive sunt corecte şi persoanele respective aduc dovada că programarea era pe o serie reală, solicitarea lor va fi onorată imediat”, a precizat prefectul.

 

Pentru înmatriculări definitive, programările se pot face cu peste o lună mai devreme

Prin anularea celor 3.000 de rezervări fictive, programările au revenit înspre normalitate, a spus Adomnicăi, arătând că pentru înmatriculările provizorii programările se fac începând cu data de 3 ianuarie 2018, faţă de 24 ianuarie, iar pentru cele definitive, programările se fac cu data de 15 ianuarie, faţă de 28 februarie.

Cei care aveau deja programare şi doresc să fie reprogramaţi mai repede trebuie să anuleze rezervarea existentă pentru că sistemul nu permite înregistrări duble.

Pentru persoanele juridice, programările se pot face cu începere din 3 ianuarie 2018, însă instituţia intenţionează ca pe lângă ziua de miercuri, alocată acestei categorii, să mai fie alocată o zi.

Tot din seria măsurilor dispuse de prefect pentru normalizarea situaţiei la Înmatriculări auto face parte şi cea prin care jandarmii permit accesul la ghişee doar a celor care au programare online. ”La ghişee nu va mai ajunge nimeni care nu are programare online”, a precizat clar Mirela Adomnicăi.

Ea a estimat că, în urma acestei noi proceduri, pentru înmatriculările auto decalajul va fi de maxim două-trei săptămâni.

În ceea ce priveşte încadrarea juridică a activităţii de blocare a programărilor cu serii fictive, Mirela Adomnicăi a spus că ”eroarea” la scrierea seriei pentru programare nu este sancţionabilă, dar în situaţia unei acţiuni concertate, cu ”erori” repetate ia în calcul să sesizeze Poliţia în acest caz. ”Avem datele de identificare ale persoanelor cu programări multiple”, a fost singurul comentariu al prefectului, legat de acest aspect, menţionând că prima preocupare a fost deblocarea înmatriculărilor auto. ”Situaţia merge spre normalitate; nu mai sunt cozi la Serviciul de Înmatriculări Auto”, a mai spus Mirela Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O reţea de circa 10 persoane a rezervat 3.000 de locuri la Înmatriculări auto.
 Vizualizări articol: 8432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
O reţea de circa 10 persoane a rezervat 3.000 de locuri la Înmatriculări auto4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos odata cu hotia! trimis de
(13 dec 2017, 12:15:17
Faceti regula cum trebuie ca o persoana de buna credinta nu poate face o programare din cauza hotilor care stau la panda pe canapalele din mall asteptand sa prinda omul la cotitura si iau cate 200 de euro dreptul de smecher sa iti scoata ei numerele si sunt persoane disperate care ori nu au timp ,ori le expira rar-ul si sunt nevoiti sa cada in capcanele acestor hoti si hoate caci se stie ca actioneaza si multe puslamale femei.Au un tupeu fantastic si oricum sunt toti cunoscuti de cei de la serviciul de inmatriculari si de jandarmi intra cu cate 10-20 de dosare si tu persoana de buna credinta nu poti inmatricula 1 masina.Distrugeti odata caracatita asta!Ar trebui infiltrata o persoana de incredere a doamnei prefect printre lucratorii de acolo sa vedeti cum vin zilnic hotii astia care profita de epe urma oamenilor si din cauza carora nu poti sa faci o programare ca ocupa ei tot cu serii fictive.Daca le spui ceva jandarmilor cand ii vezi pe hotii astia ,imediat te ameninta ca iti da 10 mil amenda!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei