Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 11 luni

Aproape 800.000 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, comisar-şef Cezar Ciorteanu, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Prefecturii Suceava, situaţia operativă la frontiera de stat româno-ucraineană în primele 11 luni ale anului 2017. Comisarul-şef Cezar Ciorteanu a arătat că situaţia operativă la frontiera de stat romano-ucraineană a fost complexă, fiind caracterizată prin activităţi de contrabandă şi trafic cu ţigări, treceri frauduloase a frontierei de stat, trafic cu autovehicule furate din străinătate etc.

În primele 11 luni ale anului în curs, în Punctele de Trecere a Frontierei din judeţul Suceava s-a înregistrat un trafic de peste 1,9 milioane de persoane şi aproximativ 690.000 de mijloace de transport. Poliţiştii de frontieră suceveni au instrumentat 321 de dosare penale, au confiscat bunuri de 10,78 de milioane de lei, din care circa 770.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproape opt milioane de lei pe piaţa neagră, şi au indisponibilizat 94 de autovehicule folosite de contrabandiştii de ţigări.

 

Au fost descoperite 17 autovehicule şi motociclete furate din străinătate

Şeful STPF Suceava a mai arătat că pe linia migraţiei ilegale au fost întocmite trei dosare penale în care au fost implicaţi opt migranţi din Siria, Turcia, Uzbekistan, Turkistan şi Republica Kârgâzstan, iar în ceea ce priveşte traficul internaţional cu autoturisme furate, au fost descoperite 17 autovehicule şi motociclete furate din străinătate, în valoare de 1,1 milioane de lei.

Comisarul-şef Cezar Ciorteanu a evidenţiat cooperarea şi relaţiile foarte bune cu grănicerii ucraineni şi a menţionat că de la începutul anului au avut loc circa 300 de întâlniri cu autorităţile de frontieră din ţara vecină. Ciorteanu a mai declarat că fenomenul contrabandei cu produse accizabile, îndeosebi tutun şi ţigări de provenienţă ucraineană, a determinat ca situaţia operativă să fie deosebit de activă, iar rezultatele pozitive reflectă eforturile depuse de poliţiştii de frontieră atât pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, cât şi pe linia combaterii criminalităţii transfrontaliere. La conferinţa de presă de ieri au mai participat prefectul Mirela Adomnicăi şi şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 800.000 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni.
 Vizualizări articol: 2388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 800.000 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei