Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

De la 1 ianuarie, pompierii au liber la amenzi pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimele excepţii de la obligativitatea deţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu dispar din data de 1 ianuarie 2017, astfel încât cei care au nevoie de acest document trebuie să se grăbească pentru a intra în legalitate. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava, gen. de brigadă Ion Burlui, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că în ultimii doi ani a crescut gradul de responsabilitate a proprietarilor de firme şi a publicului în ceea ce priveşte măsurile de securitate la incendii şi că instituţia pe care o conduce are ”ca principală preocupare siguranţa cetăţenilor”, din acest punct de vedere. Şeful ISU a amintit că în OG nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut în Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor este stipulat faptul că “beneficiarii care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanţare sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depăşeşte 31 decembrie 2017”.

Ulterior datei de 30 septembrie a.c., celor care nu au intrat în legalitate li se pot aplica sancţiuni, conform legii, între 20.000-50.000 de lei. 

Cei care au depus solicitarea pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi documentaţia aferentă nu sunt excluşi de la plata amenzilor, măsura fiind stabilită de agentul constatator, în funcţie de particularităţile fiecărui caz.

Beneficiarii care au în derulare investiţii, din fonduri publice sau fonduri europene, pentru conformare la cerinţa de securitate la incendiu, sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de realizare a lucrărilor de construcţie şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu depăşeşte 31 decembrie 2017.

Prin urmare, de la începutul anului viitor, nu mai există nici un fel de excepţii. Gen. Burlui a arătat că, atunci când ”starea de fapt este gravă”, amenzile sunt între 30.000 şi 100.000 de lei.

Şeful ISU a mai spus că, în ciuda prorogării termenului pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, rămâne nesoluţionată problema autorizării unor categorii de obiective, în special cele publice. Un exemplu în acest sens este situaţia unităţilor de învăţământ. ”Pentru aceste categorii, având în vedere şi alocările financiare asigurate, în special cele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, sunt în analiză, la nivelul Guvernului, unele soluţii legislative care să permită efectuarea lucrărilor necesare de conformare la cerinţa de securitate la incendiu şi obţinerea actului administrativ necesar funcţionării în condiţii de legalitate”, a mai spus generalul Ion Burlui. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la 1 ianuarie, pompierii au liber la amenzi pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.
 Vizualizări articol: 3111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De la 1 ianuarie, pompierii au liber la amenzi pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei