Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

DSP caută nod în papură Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul mare de pacienţi care se adresează Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a dus la aglomerarea unor secţii, precum Ortopedia şi Neurochirurgia, ceea ce a făcut ca inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava să recomande conducerii spitalului să extindă spaţiile alocate acestor secţii.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul de Urgenţă Suceava ”este foarte bun, luat ca etalon pentru  acreditarea celorlalte spitale judeţene din ţară”, dar cele două secţii sunt foarte aglomerate. ”Se impune o analiză privind extinderea acestei secţii (n.r. - Ortopedie) şi o creştere a numărului de paturi, pentru a se putea efectua adecvat ciclurile de curăţenie şi de dezinfecţie a saloanelor”. Termenul dat spitalului pentru această ”analiză” este 31 ianuarie 2018.

În ceea ce priveşte tronsonul unde funcţionează Neurochirurgia, Compartimentele de Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică şi Chirurgie Toracică, în opinia doctorului Sădean este necesară fie o eventuală relocare a unuia dintre compartimente, fie găsirea unei soluţii de extindere, ”întrucât nu sunt asigurate circuitele funcţionale”.

De asemenea, în urma controlului efectuat de DSP, conducerii spitalului i s-a recomandat ”să respecte o dispoziţie a unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii din 9 noiembrie 2011 privind implementarea măsurilor necesare referitoare la asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi prin ajutor calificat pentru urgenţele cardio-vasculare majore şi a pacienţilor cu arsuri grave”, şeful serviciului Control în Sănătate Publică Suceava apreciind că ”aici sunt posibilităţi limitate pentru tratamentul arşilor”. ”De aceea s-a indicat, pe cât posibil, trimiterea lor la un centru superior”, a declarat dr. Sădean. Această declaraţie vine la o zi după ce preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că de anul viitor Spitalul de Urgenţă intenţionează să înfiinţeze un compartiment de arşi.

 

Rîmbu: ”Indicatorii dovedesc că secţia performează şi că adresabilitatea este foarte bună”

De cealaltă parte, managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că, dacă instituţia ar fi avut spaţii excedentare, ar fi fost deja luate măsuri pentru extinderea celor două secţii.

Având în vedere adresabilitatea foarte mare către Ortopedie, numărul paturilor a fost deja dublat, de la 25 la 50, dar chiar şi în aceste condiţii secţia este aglomerată. Rîmbu a subliniat însă că nu sunt înregistrate situaţii în care pacienţii să stea câte doi într-un pat sau să fie supraaglomerate saloanele prin suplimentarea numărului de paturi.

”Sunt prevederi care arată că trebuie asigurat un anumit volum de aer raportat la numărul pacienţilor dintr-un salon. Numărul de paturi din secţia Ortopedie a fost majorat la maximum, iar duratele de spitalizare vor fi reglate, astfel încât să fie rezolvate toate cazurile. Ne străduim să respectăm toate regulile, inclusiv cea a curăţeniei. Noi ţinem aproape cu toate măsurile, pentru a răspunde acestor solicitări”, a afirmat managerul spitalului, care a precizat că indicatorii dovedesc că secţia performează şi că adresabilitatea este foarte bună.

Pentru evitarea aglomeraţiei, vor fi rezolvate cu prioritate urgenţele, iar cazurile cronice vor fi programate.

Vasile Rîmbu a mai spus că pentru anul viitor este planificată extinderea Blocului Operator şi în spaţiul respectiv, pe lângă sălile de operaţii, va fi mutat fie un compartiment, fie o secţie chirurgicală.

“Deocamdată, acestea sunt condiţiile, dar sunt bucuros că avem medici şi avem personal prin care putem dezvolta servicii medicale care nu au fost până acum în Suceava. Nu a fost nici Chirurgia Toracică, iar Compartimentul de Neurochirurgie a fost transformat în Secţie de Neurochirurgie, pentru că activitatea secţiei este foarte performantă. Orice noutate costă şi spitalul face toate eforturile pentru a rezolva problemele pacienţilor care se adresează în număr tot mai mare”, a mai spus Vasile Rîmbu.

Spitalul de Urgenţă Suceava a fost controlat de DSP în cursul lunii noiembrie, alături de Spitalul Municipal Rădăuţi şi de Spitalul Bethesda din Suceava.

Potrivit doctorului Sădean, în celelalte două spitale verificate, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Bethesda Suceava, inspectorii sanitari „nu au depistat probleme deosebite”, singurul căruia i-au fost făcute recomandări fiind cel judeţean, despre care membri ai Comisiei de acreditare din cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate au spus că este de referinţă în ţară.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a precizat că acţiunile de control vor continua în luna decembrie şi în celelalte spitale din judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP caută nod în papură Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP caută nod în papură Spitalului de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei