Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Băişanu îi semnalează ministrului de Interne nemulţumirile din judeţ cu privire la examenele pentru permise auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul ALDE de Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, i-a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, prin care îi aduce la cunoştinţă faptul că schimbarea modului de organizare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto în judeţul Suceava a creat mari nemulţumiri în rândul populaţiei. Ştefan Alexandru Băişanu i-a transmis ministrului de Interne că prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi, a emis un ordin prin care a dispus ca examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere să se efectueze numai în municipiul Suceava, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Băişanu a amintit că în prezent această probă este susţinută în toate municipiile din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, această procedură fiind stabilită în special pentru că judeţul Suceava are o întindere mare, cu o distribuţie a populaţiei relativ egală în cele cinci zone.

„Prefectul Mirela Adomnicăi a susţinut că a emis ordinul prin care se concentrează toate examinările la proba practică de traseu la cererea direcţiei de specialitate din Ministerul Afacerilor Interne care motivează că, de regulă, această probă se susţine în municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi pentru că numărul de examinatori s-a redus cu 25% ca urmare a pensionărilor. De asemenea, mai vreau să menţionez că din anul 2008 proba practică teoretică a acestui examen se desfăşoară numai în municipiul Suceava”, a afirmat deputatul ALDE de Suceava.

 

Băişanu: Vor avea de pierdut cursanţii, instructorii auto şi şcolile de şoferi

Alexandru Băişanu consideră că prin organizarea probei practice a examinării doar în municipiul Suceava vor avea de pierdut cursanţii, care vor fi obligaţi să vină în municipiul Suceava atât pentru ore de practică, cât şi pentru examenul practic, dar şi instructorii auto care vor fi permanent pe drumuri. Băişanu a spus că o altă problemă va fi şi cea a traficului din municipiul Suceava, care şi în prezent se desfăşoară cu dificultate, în condiţiile în care vor fi zilnic 300 de maşini-şcoală în plus pe străzile oraşului. „Vreau să precizez că în anul 2008, când îndeplineam funcţia de prefect al judeţului Suceava, mi s-a cerut să adopt o măsură similară, dar în urma argumentelor prezentate, ministrul de Interne de la acea dată a înţeles necesitatea păstrării actualului sistem examinare. Mai mult, trebuie spus că şi reprezentanţii şcolilor de şoferi din Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei au depus la Prefectura Suceava câte un memoriu, în care atrag atenţia asupra efectelor modificării anunţate şi în care arată că desfăşurarea probei practice doar în municipiul Suceava va afecta negativ în plan financiar şi social cursanţii, instructorii, şcolile şi familiile”, a declarat parlamentarul ALDE.

Având în vedere toate aceste aspecte, Alexandru Băişanu i-a solicitat ministrului Carmen Dan să ceară anularea acestui ordin al prefectului judeţului Suceava şi menţinerea actualei forme de susţinere a probei practice pentru permisele de conducere auto. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu îi semnalează ministrului de Interne nemulţumirile din judeţ cu privire la examenele pentru permise auto.
 Vizualizări articol: 3167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu îi semnalează ministrului de Interne nemulţumirile din judeţ cu privire la examenele pentru permise auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baisanu si permisele... trimis de
(13 dec 2017, 11:49:32
...cea mai tare gluma de azi,baisane unde ti ai cumparat permisu? Daca ai avea coloana vertrebrala ai tace sau n ai mai iesi in spatiu public sa scoti asa porumbei,ai tupeu de cocalar sau de sudist ca si asa esti oleaca cam tuciuriu ca parlamentarii,Monitorul daca tot vreti sa fiti credibili ca presa de ce nu informati corect publicul de accidentele din v. dornei unde s a musamamlizat cazul si inca vreo 2 accidente provocate exclusiv de baisanu si unde s a asternut tacerea in toate cazurile baisanu fiind baut sau cum spuneti voi aici mirosea a halena alccolica?Asteptam ceva explicatii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei