Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, suceveni!

Foarte multe furturi comise în municipiul Suceava şi împrejurimi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apropierea sărbătorilor de iarnă aduce un risc mai ridicat ca sucevenii să cadă victime furturilor, o arată statisticile din fiecare an, iar ceea s-a întâmplat în ziua de luni, 11 decembrie, întăreşte şi mai mult această realitate. Poliţiştii au înregistrat în interval de doar câteva ore şase plângeri cu privire la fapte de furt. Două au fost furturi din locuinţe, trei din buzunare şi unul dintr-o biserică.

 

Au reapărut furturile din buzunare

Patru dintre fapte au avut loc în  municipiul Suceava, în timp ce două în localităţi limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ.

O fată în vârstă de 15 ani, din comuna Bosanci, a sesizat poliţia că luni, în intervalul orar 12.30-13.00, i s-a furat din buzunarul hainei un telefon, în apropierea unei treceri de pietoni.

Fata a relatat că în timp ce se afla pe Aleea Trandafirilor, în Suceava, a fost abordată de două femei necunoscute, de etnie romă, care, sub pretextul adresării unor întrebări, s-au apropiat mult de ea. Minora a realizat ulterior că a fost deposedată de telefonul din buzunar, în valoare de 900 de lei.   

Într-un alt caz, preotul paroh al Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava a sesizată că luni dimineaţă, în timpul slujbei religioase, persoane necunoscute au pătruns în biserică, de unde, dintr-un sertar, au sustras suma de 200 de lei.  

O tânără de 24 de ani, din comuna Dărmăneşti, a sesizat şi ea, tot luni, că după ce a circulat cu un autobuz al TPL, de la staţia Gară şi până la Iulius Mall, a constatat că i s-a furat portofelul din geantă. Tânăra a reclamat un prejudiciu de 400 de lei.

Un prejudiciu mai mare a reclamat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Bucureşti, care a intrat la cumpărături în magazinul Lidl, în Şcheia. Bărbatul avea în portofel în jur de 300 de euro şi 30 de lei şi numeroase documente personale, inclusiv paşaportul său şi al soţiei. Victima a relatat că a intrat în magazin cu portofelul, achitând mai multe bunuri la casă. Ulterior, acestuia i-a fost sustras portofelul. În seara zilei de luni, păgubitul a fost contactat pe o reţea de socializare de un bărbat care i-a găsit portofelul aruncat sub maşina sa, în parcarea magazinului. În portofel erau toate documentele, dar nu şi banii. După toate probabilităţile, hoţul care a acţionat în magazin a luat banii şi a aruncat imediat portofelul în parcare, practică frecventă a „şuţilor” de acest gen.  

În fine, tot luni au fost sesizate şi două furturi din locuinţe, unul la Bosanci şi unul la Moara.

În primul caz, un bărbat în vârstă de 81 de ani, din Bosanci, a sesizat că în noaptea precedentă o persoană a pătruns în casa sa, prin forţarea unui geam, iar dintr-o ladă de lemn a furat suma de 1.200 de lei. Interesant este că bărbatul dormea într-o cameră alăturată.

 

Atenţie la comercianţii care vă caută cu oferte avantajoase

Un caz care atrage atenţia în mod deosebit, privind modul de acţiune al infractorilor voiajori, a fost sesizat tot luni, de un bărbat în vârstă de 80 de ani, din satul Moara Carp, comuna Moara.

Bărbatul a relatat că la finele săptămânii trecute, pe 8 decembrie, în timp ce se afla la domiciliu, cu soţia sa, a fost abordat de un bărbat şi o femeie, care au venit cu o maşină la poarta sa şi care s-au arătat interesaţi de a cumpăra televizoare vechi. Apoi, cei doi s-au interesat şi de alte bunuri, printre ele două butoaie din tablă. Cei doi necunoscuţi au rămas mult timp în curtea şi casa vârstnicilor, la un moment dat femeia cerând să fie condusă la toaletă, iar bărbatul fiind scăpat de sub supraveghere. Abia la câteva ore după ce „musafirii” au plecat, bătrânii au constatat că din casă li s-a furat suma de 1.800 de lei. 

Proprietarul nu a sesizat organele de poliţie vineri seară, întrucât era oră târzie şi nu cunoştea programul de lucru al poliţiei, aşa că a aşteptat până luni dimineaţă.

Poliţia a transmis în mai multe rânduri, mai ales vârstnicilor, să nu intre în discuţii şi să nu primească în casă aşa-zişi comercianţi ambulanţi, care îi abordează sub diferite pretexte. De multe ori, aceştia sunt hoţi care se folosesc de diferite metode pentru a intra în casele oamenilor şi a vedea unde îşi ţin economiile. De regulă, aceştia le oferă victimelor o bancnotă mare, la care au de primit rest, cu scopul de a observa unde îşi ţine proprietarul banii. Nu întâmplător, victimele alese de aceşti hoţi sunt persoane vârstnice, care au o vigilenţă scăzută şi o putere slabă de reacţie în caz că îşi dau seama că au în faţă hoţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foarte multe furturi comise în municipiul Suceava şi împrejurimi.
 Vizualizări articol: 2895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foarte multe furturi comise în municipiul Suceava şi împrejurimi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei