Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 dec 2017 - Anul XXII, nr. 276 (6692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Iulius Mall Suceava

,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, un spectacol al abilităţilor şi al emoţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, desfăşurat luni, 4 decembrie, la Iulius Mall Suceava, în prezenţa unui public numeros, s-a dovedit a fi un spectacol al abilităţilor şi al emoţiei, cu toate că a fost o manifestare la care au participat mulţi copii şi persoane adulte cu dizabilităţi din cadrul centrelor de plasament şi din cadrul centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

Evenimentul, ajuns la a XII-a ediţie, a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi a fost prezentat de jurnalista Adriana Dascălu Bulină şi viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc.

Spectacolul a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi – 3 decembrie şi vedetele au fost, în principal, persoanele cu dizabilităţi, care au pregătit cântece, colinde, momente artistice emoţionante şi o expoziţie cu produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale. Anul acesta, în cadrul evenimentului de la Iulius Mall, persoanele cu dizabilităţi au fost în asentimentul lui Robert M. Hensel, care a spus: “Singura parte care mă defineşte din cuvântul dizabilitate sunt ultimele 9 litere - abilitate", iar mesajul organizatorilor a fost „Şanse egale pentru persoanele cu dizabilităţi, către o societate fără discriminări”.

 

Artişti pe scenă

În spectacol au participat Sebi Crăciun, micul poet de la Câmpulung Moldovenesc, care a scris deja cinci cărţi şi care a oferit tuturor o lecţie de viaţă, un grup de colindători din cadrul centrelor de recuperare şi reabilitare - CRRN Mitocu Dragomirnei, CRRN ,,O Nouă Șansă" Todireşti, CRRN Costâna, CRRPH Pojorâta, CRRN Sasca Mică, CRRN Zvoriştea, Servicii Multifuncţionale Fălticeni, acompaniaţi de Lucian Afilipoaie. Invitaţi speciali au fost Manuela Pohoaţă - şef serviciu Centrul de Recuperare Blijdorp „O Nouă Viaţă" Suceava şi viceprimarul Radu Reziuc, şi el pasionat de muzica populară, Luisa Vasilcovici, elevă a Școlii Populare de Arte ”Ion Irimescu” Suceava, care, în prima parte a spectacolului, au încântat publicul cu câte un buchet de cântece populare, dar şi colinde. Mai multe persoane beneficiare ale centrelor sociale invitate au urcat pe scenă şi au dansat pe muzica interpretată de Manuela Pohoaţă, bucurându-se de un moment unic pentru ei, simţindu-se cu adevărat artişti. În spectacol au evoluat şi invitaţii Dorel Mihoc (MIDO), care a oferit câte un CD fiecărui centru social participant la eveniment. Pe scenă au evoluat şi copii din cadrul Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului şi Serviciilor multifuncţionale Fălticeni. Toţi participanţii, persoane cu dizabilităţi care au participat la eveniment, au primit diplome şi daruri. Șefa DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă au transmis câte un gând de încurajare şi de felicitare către toate persoanele ”abilitate” care au participat la evenimentul de luni.

 

Dezvoltarea şi valorificarea abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi

Laura Bocăneţ, coordonatoarea proiectului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, a spus că persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora trebuie să aibă posibilitatea de a participa în mod egal cu ceilalţi la toate aspectele vieţii sociale şi economice. „Aceste persoane trebuie să aibă posibilitatea de a-şi exercita drepturile cetăţeneşti, inclusiv dreptul la liberă mişcare, de a alege unde şi cum anume să trăiască şi de a avea acces deplin la activităţile culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber", a precizat Laura Bocăneţ. Obiectivul principal al acestui eveniment constă în dezvoltarea şi valorificarea abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul oportunităţilor create la nivelul comunităţii, în beneficiul tuturor membrilor acesteia. Incluziunea socială se referă la schimbarea atitudinilor şi practicilor din partea indivizilor, instituţiilor şi organizaţiilor, astfel încât toate persoanele, inclusiv cei percepuţi ca fiind diferiţi din cauza unor deficienţe, a apartenenţei etnice, din cauza condiţiilor socio-economice de viaţă etc. să poată contribui şi participa în mod egal la viaţa şi cultura comunităţii din care fac parte. Echipa de organizare a evenimentului este formată din Margareta Isăilă, director executiv adjunct al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, şef serviciu - Serviciul Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi, Cristina Doroftei, şef centru CRRN Mitocu Dragomirnei, Laura Bocăneţ, asistent medical principal la CRRN Mitocu Dragomirnei, care este şi coordonatoarea evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, un spectacol al abilităţilor şi al emoţiei.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, un spectacol al abilităţilor şi al emoţiei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei