Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 dec 2017 - Anul XXII, nr. 276 (6692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Polițist tăiat cu sabia și rănit grav, în timpul unei percheziții

Marţi, 5 Decembrie 2017 (12:03:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Update: Referitor la starea pacientului, medicul-șef al UPU-SMURD, Liviu Cîrlan, a declarat că polițistul în vârstă de 35 de ani este în stare foarte gravă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral în zona părții stângi a creierului, provocat prin lovirea cu un corp tăios. Practic, acestuia i-a fost despicat capul cu sabia. Pacientul este ventilat mecanic, stabilizat în ceea ce privește funcțiile vitale și a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru o intervenție chirurgicală complexă.  

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Suceava a fost atacat cu o sabie în timp ce efectua o percheziție, marți dimineață, la Rădăuți. Agentul-șef adjunct Dan Ciprian Sfichi, tată a două fetițe, a fost rănit grav la cap și la braț, fiind în stare gravă. El a fost adus la Spitalul Județean Suceava. Conform primelor informații, agresorul ar fi Alexandru Huțuleac, cercetat într-un mare dosar de trafic de droguri al procurorilor DIICOT. În vara anului trecut, acesta a fost și arestat preventiv în acest dosar. Alexandru Huțuleac este considerat de procurorii DIICOT unul din principalii dealeri de droguri din zona Rădăuți.

Percheziția a avut loc în jurul orei 6.15. Polițiștii au pătruns în apartamentul din Rădăuți al lui Huțuleac în forță, spărgând ușa. Primul care a intrat în casă a fost Sfichi. Polițistul a fost atacat și lovit cu sabia în cap. El a încercat să se apere cu brațul, însă nu a reușit să-și protejeze capul. 

Noile percheziții sunt tot ale DIICOT, într-un alt dosar privind tot traficul de droguri. 

 

Alexandru Huțuleac este anchetat de procurorii DIICOT Suceava într-un dosar în care sunt vizați în total 22 de membri ai unei grupări acuzate că a dominat piața drogurilor din Rădăuți, ani de zile.

Anchetatorii l-au identificat ca lider al grupării pe Răzvan Percec, în timp ce Alexandru Huțuleac aste al doilea ca importanță în grupul infracțional.

 

Pe parcursul cercetărilor vizând această grupare au fost efectuate 10 constatări în flagrant şi au fost identificate terenuri și case, autoturisme de lux și conturi bancare deschise în străinătate, în insulele Marshall şi Belize, în Oceanul Pacific şi în America Centrală, precum și în Ungaria. Numai în cazul acţiunilor organizate în flagrant au fost depistate 8 kilograme de substanţe interzise, au precizat anchetatorii.

Procurorii au explicat că grupul infracţional a acţionat cu precădere în municipiul Rădăuţi, începând cu martie 2013. Activitatea principală a fost pe linia traficului de substanţe interzise, cu precădere substanţe cu efect psihoactiv.

 

Pe 29 ianuarie 2016, un autoturism de teren Grand Cherokee al lui Huţuleac a fost incendiat de o mână criminală. Autorul a spart un geam şi a aruncat în interior un cocktail Molotov. Norocul lui Huţuleac de atunci a fost că cineva a observat incendiul din interiorul maşinii, iar acesta a avut timp să intervină cu un stingător cu praf şi cu apă şi să limiteze pagubele.

 

Reacție sindicat: polițistul atacat a fost chemat la serviciu din timpul liber

 

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a reacționat în cazul lui Dan Ciprian Sfichi, reclamând faptul că acesta a fost chemat la serviciu din timpul liber:

„Suntem alături de colegul nostru, agent-șef adjunct de politie Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, care a fost rănit foarte grav, la cap și la braț, în timpul unei misiuni azi dimineață. Să ne rugăm să se întoarcă sănătos acasă. Polițistul a fost chemat din timpul liber pentru a participa la o misiune, ore suplimentare pe care Guvernul nu le plătește, eforturi deosebite și riscuri majore pe care nimeni nu le mai vede din cei care conduc țara aceasta. Omul legii, care reprezintă siguranța cetățeanului, în zilele noastre este lăsat fără nici o apărare și trimis în fiecare zi spre sacrificare”. 

 


 


 


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist tăiat cu sabia și rănit grav, în timpul unei percheziții.
 Vizualizări articol: 19780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Polițist tăiat cu sabia și rănit grav, în timpul unei percheziții3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei