Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2017 - Anul XXII, nr. 272 (6688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Penal

Pompierii au făcut plângere la DIICOT împotriva patronului unui club în care li s-a refuzat accesul de trei ori consecutiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Bucovina” Suceava a făcut, ieri, plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) împotriva proprietarului unui club din municipiul Suceava, la care pompierii au mers în control inopinat nocturn de trei ori în ultimele două luni și nu li s-a permis accesul. Prim-adjunctul ISU Suceava, col. Costică Ghiață, a declarat, ieri, că accesul inspectorilor a fost refuzat de fiecare dată pe motiv că în club are loc o petrecere privată. ”Singura modalitate în care am fi putut intra, în aceste condiții, ar fi fost cu mandat. Am sesizat DIICOT despre imposibilitatea de a desfășura controlul în spații publice”, a declarat prim-adjunctul ISU Suceava, menționând că refuzul controlului constituie infracțiune.

Colonelul Ghiață a precizat că, după tragedia de la Colectiv, din 2015, controalele nocturne inopinate în cluburi, discoteci, baruri, pub-uri etc. au luat amploare, ”cu scopul de a depista concret modul în care operatorul economic își desfășoară activitatea”. Potrivit ofițerului, sunt vizate aproximativ 30 de astfel de locuri de distracție din județ, cu aflux mare de public.

 

Depășirea cu 10% a numărului de utilizatori maxim admis poate duce la închiderea clubului

Controalele sunt derulate împreună cu Poliția și Jandarmeria, solicitate pentru sprijin, dar fără comunicarea locurilor care vor fi verificate. ”Oamenii află locația exact înainte de a pleca. Primul lucru care ne interesează este identificarea numărului de clienți, prin numărare și legitimare de către poliție și jandarmi, ca să vedem dacă s-a depășit capacitatea de persoane maximă admisă”, a spus col. Ghiață. O depășire cu 10% a numărului maxim de utilizatori admis poate declanșa procedura de oprire a activității.

Alte aspecte urmărite sunt funcționalitatea instalațiilor și a mijloacelor de stingere a incendiilor, dacă sunt practicabile și marcate căile de evacuare și modul de organizare a primei intervenții.

Dintre cele aproximativ 30 de cluburi, discoteci și baruri aglomerate, peste 60% sunt autorizate de ISU. Dintre cele rămase, circa jumătate nu au nevoie de autorizare deoarece sunt vechi și nesupuse reautorizării, conform legii. Cealaltă jumătate este reprezentată de locuri care trebuie autorizate.

De la începutul acestui an, ISU a efectuat 44 de controale inopinate pe timpul nopții, soldate cu 24 de amenzi, în valoare totală de 37.500 de lei. Un echipaj mixt de control vizitează cel puțin două unități de tipul celor menționate.

Colonelul Ghiață a subliniat că scopul ISU nu este de a da amenzi, ci de a se asigura că toți cei care se află  în aceste spații sunt în siguranță. Adjunctul ISU a menționat că la nivel general se constată o schimbare în bine a atitudinii față de siguranța la incendii, atât din partea administratorilor de cluburi și discoteci, cât și a personalului și clienților. ”Încep să fie mai responsabili. Nu mai găsim superaglomerație de clienți, personalul știe să utilizeze un hidrant și un stingător. Mai ales după <Colectiv>, a apărut interesul pentru respectarea regulilor de siguranță la incendii”, a mai spus col. Costică Ghiață. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au făcut plângere la DIICOT împotriva patronului unui club în care li s-a refuzat accesul de trei ori consecutiv.
 Vizualizări articol: 7232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Pompierii au făcut plângere la DIICOT împotriva patronului unui club în care li s-a refuzat accesul de trei ori consecutiv4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Versus trimis de
(28 nov 2017, 18:22:07
incercati si la VERSUS sambata noaptea...va minunati cate persoane pot incape...FARA NUMAR...tara lu Papura-Voda

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei