Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2017 - Anul XXII, nr. 272 (6688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Flutur: Odată cu sărbătorirea Zilei Bucovinei intrăm în Anul Centenar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că începând de astăzi, 28 noiembrie, când se sărbătoreşte Ziua Bucovinei, se va da startul evenimentelor organizate în Anul Centenar. Gheorghe Flutur a precizat că în următoarele 365 de zile, până pe 28 noiembrie 2018, Consiliul Judeţean Suceava se pregăteşte să organizeze evenimente în cinstea împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara. „Dacă ne gândim doar la ziua de 28 noiembrie 2017, vom avem cel puţin şase evenimente. Vom începe, la ora 11:00, cu inaugurarea şi sfinţirea <Sălii Bucovina> din Palatul Administrativ,  care a fost modernizată din fondurile Consiliului Judeţean. Apoi, de la ora 12:00, vom continua cu şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean în care eu voi evoca momentul Unirii Bucovinei cu Ţara”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că tot astăzi, de la ora 14:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” va fi organizat un simpozion dedicat Unirii Bucovinei cu Ţara, iar de la 14.30, la Consiliul Judeţean Suceava, întâlnire cu românii din diaspora în cadrul căreia va fi prezentat programul "Start-up diaspora", care finanţează din bani europeni proiectele persoanelor plecate în străinătate. Întâlnirea cu sucevenii din diaspora este programată pentru ora 14:30, în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ. Flutur a mai anunţat că de la ora 16:00, va avea loc un eveniment cultural la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, respectiv un concert susţinut de Grigore Leşe şi Grupul vocal bărbătesc „Flori de Măr” din Râşca. În cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc şi lansarea cărţii „Bucovina şi România Mare - Iancu Flondor”. „Tot astăzi, la ora 18:00 se aprind luminile în bradul de Crăciun din centrul Sucevei, după care vom proiecta filmul documentar <Evocarea Zilei de 28 noiembrie 1918>. La finalul zilei, de la 18:30, tot în centrul Sucevei, va începe un concert al trupei Holograf”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, el a anunţat că instituţia pe care o conduce a acoperit faţada Casei de Cultură din Suceava cu imagini pentru evocarea Unirii Bucovinei cu Țara. Astfel, alături de sigla „Bucovina – 100”, pe Casa de Cultură din Suceava au fost amplasate afişe de mari dimensiuni în care apar primarul Sucevei din perioada 1918-1919, Eusebie Popovici, generalul Iacob Zadik, oamenii politici Iancu Flondor şi Ioan Nistor, dar şi o imagine de la Congresul General al Bucovinei din 28 noiembrie, de la Cernăuţi, atunci când s-a decis Unirea Bucovinei cu Țara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Odată cu sărbătorirea Zilei Bucovinei intrăm în Anul Centenar.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: Odată cu sărbătorirea Zilei Bucovinei intrăm în Anul Centenar3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei