Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2017 - Anul XXII, nr. 272 (6688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revoltător

Femeie ucisă pe marginea drumului de un şofer mort de beat. Suspectul, liber după 24 de ore de arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alcoolul la volan face ravagii în ultima perioadă pe şoselele din judeţul nostru, oameni nevinovaţi fiind omorâţi de şoferi inconştienţi pentru care nu se poate găsi absolut nici o scuză. Ultima pe lista victimelor este o femeie din Liteni, care a fost lovită violent de maşina condusă de un şofer aflat în stare avansată de ebrietate şi a murit după câteva ore, la Spitalul Judeţean Suceava.

După ce în luna octombrie în judeţ au avut loc trei accidente deosebit de grave, soldate cu zece morţi, care au avut alcoolul în prim plan, mulţi suceveni continuă să-şi bată joc de ei şi de restul participanţilor la trafic, conducând băuţi. Nici deciziile magistraţilor nu par să ajute prea mult la stoparea fenomenului.

 

Femeia se deplasa regulamentar pe marginea drumului

Sâmbătă, în jurul orei 14.45, pe strada Siliştei din Liteni, un autoturism VW Jetta a fost scăpat de sub control, maşina intrând pe contrasens şi lovind-o violent pe o femeie care se deplasa pe marginea părţii carosabile, pe partea stângă a drumului. În urma impactului violent, femeia a fost proiectată la câţiva metri distanţă. A fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava, în stare gravă.

Femeia în vârstă de 42 de ani murit după câteva ore, în spital. Avea fracturi la ambele picioare şi multiple leziuni interne, costale şi rupturi de organe, astfel că nu a putut fi salvată.

 

În maşină erau doi bărbaţi băuţi. Cel despre care se bănuieşte că a condus avea o alcoolemie imensă

Poliţişti ajunşi la faţa locului au constatat că în maşină se aflau doi bărbaţi. Ambii erau confuzi, în stare de ebrietate şi au început să dea din colţ în colţ când au fost întrebaţi cine s-a aflat la volan. În aceste condiţii, poliţiştii i-au verificat pe ambii cu aparatul etilotest. Unul avea concentraţia de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt, posesorul maşinii, 1,33 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Din cercetările ulterioare a rezultat că la volan s-ar fi aflat Daniel Șuhan, în vârstă de 42 de ani, din Liteni, cel cu alcoolemia de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. O alcoolemie imensă, probele de sânge urmând a indica în mod normal un rezultat în jurul valorii de 2,6 la mie. 

 

Suspectul, liber după 24 de ore de arest

Duminică seară, în urma completării probatoriului şi a încadrării faptei la infracţiunea de ucidere din culpă, poliţiştii rutieri au emis faţă de suspect ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În mod absolut surprinzător, ieri, după 24 de ore de arest, bărbatul a fost pus în libertate. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava nici măcar nu a solicitat instanţei de judecată emiterea unui mandat de arestare preventivă. Este posibil ca această decizie să aibă legătură şi cu faptul că nu ar fi clar care din cei doi bărbaţi din maşină s-ar fi aflat la volan. Cert este că accidentele de acest gen ar trebui tratate cu asprimea maximă prevăzută de lege, având în vedere că alcoolul la volan este o mare problemă în judeţul nostru.

 

Poliţiştii au verificat cu etilotestul aproape 1.500 de şoferi, în trei zile

Această nouă tragedie s-a produs în ciuda faptului că în perioada 24-26 noiembrie, poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava, împreună cu colegii din teritoriu, au organizat o amplă acţiune pentru depistarea şoferilor băuţi. În cele trei zile, au fost verificaţi cu etilotestul nu mai puţin de 1.424 de conducători auto.

Au fost constatate zece infracţiuni şi au fost reţinute 21 de permise de conducere.

 

Șoferi cu alcoolemii foarte mari

În cele trei zile au fost traşi pe dreapta mai mulţi şoferi băuţi. Unii  dintre ei cu alcoolemii foarte mari.  

De exemplu, vineri seară, în jur de ora 19.00, un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava a oprit, pe DN 2 H, la Milişăuţi, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 49 de ani. Bărbatul avea o concentraţie de 0,93 miligrame per litrul alcool pur în aerul expirat.

În alt caz, sâmbătă, la 16.45, pe DN 17, la Ilişeşti, a fost depistat un şofer în vârstă de 49 de ani, localnic, cu o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, la Siret, un şofer în vârstă de 43 de ani a fost prins cu alcoolemia de 1,14 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta avea şi permisul de conducere suspendat pentru o altă infracţiune, tot consum de alcool la volan.

 

Alte două accidente, duminică, cu şoferi băuţi

Separat de aceste cazuri, duminică, alţi doi şoferi băuţi au provocat accidente în care ei au fost răniţi.

Într-unul dintre cazuri, duminică dimineaţă, în jur de ora 8.00, un şofer în vârstă de 18 ani, din comuna Preuteşti, a intrat cu maşina într-un podeţ, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Fălticeni. Tânărul avea concentraţia de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, noaptea, de la 23.15, pe raza localităţii Probota-Dolhasca, un localnic în vârstă de 45 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un cap de pod.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu fractură la un picior, iar etilotestul a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Tragedii provocate de şoferi beţi

Acestea sunt doar exemple de pe parcursul a trei zile, de vineri şi până duminică, însă nu sunt toate. Am prezentat doar cazurile de şoferi care aveau alcoolemii mari ori au provocat accidente.

Poliţiştii sunt şi ei exasperaţi de cazurile de şoferi băuţi, care parcă se înmulţesc, în ciuda acţiunilor de control în trafic.

 „În ultima perioadă, deşi au fost organizate săptămânal acţiuni cu efective sporite, în special în partea a doua a zilei, s-au înregistrat accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave. Şi în acest weekend poliţiştii au fost la datorie, zeci de echipaje acţionând cu aparatul etilotest pe drumurile naţionale, dar şi judeţene şi comunale”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu.

În luna octombrie, în judeţul Suceava au avut loc trei accidente deosebit de grave, provocate de şoferi băuţi. Printre ele şi cel mai grav accident din ultimii ani, soldat cu şase morţi, de pe DN 2 E, la intrarea în Sasca Mare, dinspre Rădăşeni, după ce un şofer în stare avansată de ebrietate (2,6 la mie) a intrat cu maşina pe contrasens, într-un autoturism în care se aflau opt oameni care mergeau să se închine la moaştele Sf. Parascheva. Tot alcoolul a luat câte două vieţi şi într-un accident produs la Râşca şi în unul la Brăieşti – Cornu Luncii. Un şir de tragedii pur şi simplu înfiorătoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie ucisă pe marginea drumului de un şofer mort de beat. Suspectul, liber după 24 de ore de arest.
 Vizualizări articol: 4999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Femeie ucisă pe marginea drumului de un şofer mort de beat. Suspectul, liber după 24 de ore de arest5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei