Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2017 - Anul XXII, nr. 272 (6688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

„16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii – DAR”, ediţia a VII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Suceava s-a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, Campania „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii – DAR” (Dăruieşte Ajută Respectă), ediţia a VII-a, realizată în cadrul parteneriatului activ dintre Instituţia Prefectului - judeţul Suceava, Comisia Judeţeană pentru Egalitate de Şanse, Asociaţia SEVA şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. Asociaţia SEVA, împreună cu COJES şi instituţiile partenere, susţin eforturile tuturor instituţiilor publice locale, cât şi ale ONG-urilor în integrarea socială a diverselor categorii sociale expuse riscului de marginalizare, în prevenirea comportamentelor agresive manifestate asupra femeilor. Primul eveniment din cadrul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii – DAR” s-a desfășurat pe 24 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul municipal ”Matei Vișniec” Suceava: spectacolul de teatru ”Kebab” - dedicat luptei împotriva traficului de persoane. Pe 4 decembrie, la ora 12:00, la Iulius Mall Suceava va avea loc spectacolul de muzică și pictură al copiilor și adulţilor din Centrele de Plasament ”Deschide Ochii! Deschide Inima!”.

 

Două evenimente pe 5 decembrie

În cadrul aceleiași campanii, marţi, 5 decembrie, la ora 17:00, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava va avea loc lansarea cărţii „DEmers”, de Sebastian Crăciun, un elev cu tetrapareză spastică, la care sunt invitaţi şi Armin Ivan, cantautorul primelor poezii scrise de Sebi şi puse pe muzică, profesorul Johannes Raimund Onesciuc şi Sorin Ursan Delaclit, tenor şi grafician sucevean. Cartea este de fapt „un demers”, o acţiune pe care Sebi o face pentru a învinge tetrapareza spastică de care suferă. Fiecare carte vândută înseamnă un pas înainte în lupta sa cu boala nemiloasă care l-a ţintuit într-un scaun cu rotile în primii 10 ani de viaţă. Recuperările costisitoare, precum şi medicaţia de care Sebi are nevoie depăşesc cu mult posibilităţile materiale ale familiei Crăciun. Tot pe 5 decembrie, de la ora 13:00, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, sala A022, va avea loc un seminar: Bullying și cyberbullying – noi forme de violenţă în care sunt implicaţi elevii, susţinut de lector. univ. dr. Elena Bujorean.

 

Un moment de reculegere pentru victimele violenţei domestice

Pe 10 decembrie, la ora 17:00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, sucevenii vor fi invitaţi să ţină un moment de reculegere pentru victimele violenţei domestice. În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, se desfășoară Campania naţională de prevenire a violenţei intrafamiliale ”Aripi Frânte”, realizată de Poliţia Română, în parteneriat cu Asociaţia Necuvinte. Instituţia Prefectului Suceava se implică şi sprijină programele menite să promoveze egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, să crească rolul şi responsabilităţile femeilor în viaţa socială, să prevină şi să combată violenţa asupra femeii implicând atât societatea civilă, cât şi instituţiile administrative locale, regionale şi naţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii – DAR”, ediţia a VII-a.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii – DAR”, ediţia a VII-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei