Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 nov 2017 - Anul XXII, nr. 258 (6674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Aproape 500 de şoferi testaţi pentru stabilirea alcoolemiei, într-o acţiune a poliţiei rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două zile de controale în trafic au dus la testarea unui mare număr de şoferi, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale şi constatate câteva fapte de natură penală. Acţiunea a avut loc miercuri şi joi, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, fiind cooptate şi formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, şi a avut drept scopidentificarea persoanelor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, punând în pericol siguranţa rutieră. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 459 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale, fiind constatate şase fapte penale. De asemenea, poliţiştii au aplicat 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.325 de lei, fiind reţinute 12 permise de conducere şi retrase opt certificate de înmatriculare.

 

Alcoolemii mari la volan, conducere fără permis şi refuzul de a se supune prelevării de probe biologice, câteva dintre infracţiunile comise în trafic

Joi dimineaţă, în jurul orei 03.50, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit în trafic, pe DJ 178F, în comuna Frătăuţii Vechi, un autoturism marca VW Golf, condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât acesta mirosea puternic a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a procedat la transportarea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru recoltarea de probe biologice care vor stabili alcoolemia exactă. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Un alt bărbat cu alcoolemie mare a fost depistat la volan în trafic tot joi, în jurul orei 14.35, când un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Biruinţei din municipiul Suceava o autoutilitară condusă de un localnic de 53 de ani. În urma testării, rezultatul a fost de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt şofer, în vârstă de 66 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care conducea un autoturism marca Suzuki pe DJ 175, a fost depistat ca neavând permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, pe numele lui fiind deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar un tânăr de 21 de ani, din comuna Dumbrăveni, a fost identificat în aceeaşi zi conducând un moped Yamaha, vehiculul fiind neînmatriculat, iar cel care îl conducea nu avea permis de conducere, pe numele lui fiind deschis un dosar penal pentru comiterea a două infracţiuni pe linie rutieră. Un ultim caz a fost înregistrat de poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava joi seara, pe DN 17, în localitatea Ilişeşti. În intersecţia cu DJ 178, poliţiştii au oprit un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comună. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul respirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe de sânge la spital. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de şoferi testaţi pentru stabilirea alcoolemiei, într-o acţiune a poliţiei rutiere.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 500 de şoferi testaţi pentru stabilirea alcoolemiei, într-o acţiune a poliţiei rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei