Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 nov 2017 - Anul XXII, nr. 258 (6674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Vizită de lucru

Ritm alert pe şantierele Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de amenajare a viitoarei secţii de îngrijiri paliative, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, au fost inspectate, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi de managerul unităţii medicale, Vasile Rîmbu, la fel ca şi celelalte şantiere deschise în incinta spitalului. Flutur a declarat că doreşte să se asigure că ”sunt luate toate măsurile pentru ca viitorii pacienţi ai acestei secţii să aibă condiţii normale de cazare, că saloanele vor avea un sistem de iluminat şi de aerisire corespunzător şi că prin noul sistem de termoizolaţie va fi evitată apariţia igrasiei şi va fi asigurat confortul termic”.

De asemenea, preşedintele CJ a spus că secţia de îngrijiri paliative, care va avea doar 25 de paturi, este absolut necesară spitalului, chiar dacă acesta are încadrarea ”de Urgenţă”, deoarece sunt situaţii când pacienţi ai spitalului, aflaţi în faze terminale ale bolii, nu pot fi externaţi pentru că nu au familii care să-i îngrijească la domiciliu sau sunt într-o stare foarte gravă. ”Această secţie este doar pentru pacienţii spitalului”, a subliniat Flutur.

Inspecţia de ieri şi precizările de mai sus ridică suspiciunea că au existat reclamaţii, cel puţin la nivelul administraţiei judeţene, dacă nu chiar la nivel central, în legătură cu înfiinţarea acestei secţii la Spitalul de Urgenţă. În ciuda insistenţelor presei, nici Gheorghe Flutur, nici Vasile Rîmbu nu au dorit să discute acest aspect, dar este posibil ca deranjaţi de apariţia secţiei de îngrijiri paliative la spital să fie unii furnizori de astfel de servicii.

Managerul Vasile Rîmbu a spus, la rândul său, că personalul auxiliar care va deservi această secţie a început deja cursurile de perfecţionare pentru îngrijiri paliative.

Lucrările de amenajare sunt în fază avansată şi vor fi finalizate, foarte probabil, la sfârşitul acestui an.

 

Flutur: Spitalul din Suceava trebuie să devină ”un vârf de lance în ceea ce priveşte spitalele din România”

Tot ieri, Flutur a vizitat şi şantierele de la noua parcare, de la Cardiologie, de la Centrul de Radioterapie şi diagnostic precoce şi de la pregătirea terenului pentru blocul de locuinţe pentru medici şi pentru spitalul de pediatrie. “Mă bucur că au început lucrările la secţia Cardiologie, cu supraînălţarea corpului F. Spitalul de Urgenţă Suceava va avea astfel capacitate mai mare de internare pentru bolnavii cardiaci care, din păcate, sunt mulţi în judeţul Suceava. Lucrările la Centrul de Radioterapie sunt destul de avansate şi sperăm ca în cursul anului viitor să poată fi dat în folosinţă”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că ”ne vom uita în urmă peste trei-patru ani şi vom vedea ce a însemnat să investeşti la Spitalul Suceava” ca să devină ”un vârf de lance în ceea ce priveşte spitalele din România, aşa cum începe să fie deja pe Regiunea de Nord-Est în momentul de faţă”, a afirmat Flutur.

Acesta a subliniat că, dacă în 2009, când spitalul a fost preluat în subordinea CJ Suceava, se planificau mari investiţii pentru amenajarea ambulatoriului spitalului şi modernizarea majorităţii secţiilor şi compartimentelor, în prezent se poate vorbi de o extindere a spaţiilor spitalului, atât pe orizontală, cât şi pe verticală.

“Terenul începe să fie pregătit pentru blocul pentru medici în curtea spitalului, puţin mai departe de pavilioanele medicale, dar trebuie să ne gândim la toate dotările, utilităţile, inclusiv la spaţii verzi pentru ei, se lucrează deja, suntem avansaţi cu nivelarea terenului, cu împrejmuirea, aştept ca Guvernul să dea drumul la Programul Apartamente-locuinţe pentru medici şi să intrăm şi cu asta în linie dreaptă. Spitalul a câştigat puncte în competiţia cu alte spitale în privinţa parametrilor pentru acreditare şi se vede cu ochiul liber că s-a muncit foarte mult la Suceava. Eu cred că suntem pe drumul bun”, a mai spus Flutur.

 

Rîmbu: “Dacă există voinţă, există şi soluţii”

La rândul său, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că descentralizarea şi concentrarea eforturilor cu resursele locale pentru dezvoltarea serviciilor medicale şi investiţiilor la acest spital au ca efect asigurarea unor condiţii mai bune pentru pacienţi şi personalul unităţii, subliniind că “dacă există voinţă, există şi soluţii”.

“Descentralizarea şi concentrarea eforturilor cu resursele locale pentru dezvoltarea serviciilor medicale şi dezvoltarea tuturor investiţiilor, care să aibă ca efect condiţii mai bune şi pentru personal şi pentru pacienţi, nu au fost în zadar şi ca dovadă este faptul că din ce în ce mai multă lume este nevoită să recunoască că la noi s-a întâmplat ceva bun. Nu într-atât cât ne-am dori, dar important este că suntem pe drumul pe care am pornit hotărâţi să ajungem acolo unde toată lumea îşi doreşte. Toată lumea vorbeşte de reforma în sănătate, toată lumea îşi doreşte altceva, însă noi, cu adevărat, facem ceea ce unii sau alţii aşteaptă să se îndeplinească”, a mai spus Rîmbu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritm alert pe şantierele Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ritm alert pe şantierele Spitalului de Urgenţă Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei