Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 nov 2017 - Anul XXII, nr. 258 (6674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grijă pentru semeni

Cafea şi mic dejun gratis oferite de un restaurant din Suceava pentru şoferii care renunţă să urce la volan după ce au băut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ofertă inedită în serviciile unui restaurant din Suceava – cafea şi mic dejun gratuit, a doua zi, pentru cei care au consumat băuturi alcoolice şi nu urcă la volan, pentru a nu se pune în pericol pe ei ori pe ceilalţi participanţi la trafic.

“Dacă îţi petreci seara în cafenea, la un pahar de vorbă, te invităm să îţi laşi cheia la bar. Avem noi grijă de maşina ta peste noapte. Dacă vrei, îţi chemăm şi un taxi. Iar dimineaţă, când vii după ea, te aşteptăm cu cafea şi mic dejun din partea noastră. Cel mai important este gestul tău, care poate schimba comportamente şi poate salva vieţi. Micul dejun gratuit e felul nostru de a-ţi mulţumi. Ai grijă de tine, de cei dragi ţie şi de partenerii de trafic!”, a anunţat managerul restaurantului pe pagina lor de socializare.

Demersul a fost făcut la scurt timp după ce în judeţ s-au petrecut două cumplite accidente care au ca numitor comun şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi viteza excesivă.

În primul, victime nevinovate au fost preotul Petru Gavril, două dintre fiicele sale, sora şi cumnatul acestuia, care au fost loviţi de o maşină intrată pe contrasens, al cărui şofer era beat mangă. Al doilea accident cu multe victime a fost cel al celor cinci tineri a căror maşină a luat foc în curbă la Ilişeşti după un accident rutier în care au fost implicate trei vehicule. Şi în acest caz, şoferul a urcat la volan şi a apăsat pedala de acceleraţie după ce a băut şi a petrecut până dimineaţa, împreună cu prietenii, prin cluburi.

„Vrem ca oamenii să conştientizeze că alcoolul la volan este o problemă care ne afectează pe toţi, indiferent că eşti pieton sau conducător auto. Conduc mult în fiecare zi şi mă gândesc că sunt expus. Deşi nu am avut nici un accident din vina mea, de multe ori au intrat alţii periculos de mult spre mine. Din mesajele pe care le văd cred ca ideea a prins foarte bine. Astfel de iniţiative, care sper să fie luate şi de alte localuri, pot îndrepta lucrurile în bine. Sunt lucruri mărunte cu ecou mare”, consideră Cătălin Faraon, managerul Apropo Cafe.

Pentru cei care aleg să meargă în siguranţă acasă, adică să nu urce la volan după ce au băut, în local există un bol în care pot lăsa cheile maşinii, de unde să le recupereze a doua zi, când vin să bea cafeaua gratuită, însoţită de un corn. Parcarea restaurantului le stă de asemeni la dispoziţie, iar pentru confortul lor, managerul vrea să încheie un parteneriat cu o firmă de taxi, încât clientului să-i vină maşina rapid, când doreşte să plece.

Judeţul Suceava ocupă de câţiva ani prima poziţie în topul naţional al accidentelor rutiere soldate cu morţi, anul trecut fiind înregistraţi 105 morţi în accidente rutiere, trist record de care ne apropiem şi anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafea şi mic dejun gratis oferite de un restaurant din Suceava pentru şoferii care renunţă să urce la volan după ce au băut.
 Vizualizări articol: 4073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Cafea şi mic dejun gratis oferite de un restaurant din Suceava pentru şoferii care renunţă să urce la volan după ce au băut3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei