Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 nov 2017 - Anul XXII, nr. 258 (6674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zilele Casei Corpului Didactic “George Tofan”, sărbătorite prin evenimente de marcă, timp de o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava a organizat, în perioada 3-10 noiembrie, Zilele Casei Corpului Didactic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Muzeul de Istorie Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava şi Şcoala Gimnazială „George Tofan” Bilca.

Vineri, 3 noiembrie,la Muzeul de Istorie Suceava (instituţie care a asigurat suportul logistic şi spaţiul expoziţional) a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură "99 + 1 = 100", dedicată Centenarului Marii Uniri şi realizată de copiii de la Aşezământul "Sfântul Ierarh Leontie" de la Rădăuţi, în cadrul Atelierului de pictură ce poartă numele pictorului coordonator Vasile Popescu şi cu sprijinul dr. Olimpia Tudoran Ciungan – membru UAP Sibiu.

Discursurile invitaţilor au emoţionat publicul auditor prin frumuseţea şi încărcătura mesajelor.

Picturile expuse, de o calitate, frumuseţe şi o inocenţă reală, au impresionat extrem de plăcut publicul.

Duminică, 5 noiembrie, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, a PS Damaschin Dorneanul, dar şi a celor culturale, a avut loc manifestarea comemorativă „George Tofan (1880 – 1920 – 2017)”, la Şcoala Gimnazială „George Tofan” Bilca, unde a fost gazdă prof. Costică Negru, directorul unităţii.

Luni, 6 noiembrie, la sediul CCD “George Tofan” Suceava a avut loc lansarea volumului „Sub semnul Clepsidrei”, de prof. Luiza Butnaru. Evenimentul, un veritabil „arc peste timp”, a stârnit nostalgii, a creat emoţii.

Miercuri, 8 noiembrie, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava s-a desfăşurat festivitatea dedicată Zilelor Casei Corpului Didactic “George Tofan” Suceava, care a avut ca motto "Mentorul care inspiră".

Cuvântul de deschidere a fost rostit de prof. Elena Manuela David, director al Casei Corpului Didactic “George Tofan” Suceava, care a ţinut să precizeze câteva date legate de istoria acestei instituţii (înfiinţată la 15 ianuarie 1970, desfiinţată în 1986, reînfiinţată în 1990) şi care a primit numele George Tofan la 5 noiembrie 2005.

„Sărbătoarea aceasta este dedicată şi patronului nostru spiritual care, influenţat de exemplul lui Spiru Haret, a iniţiat reforma învăţământului în limba română în Bucovina după direcţii strategice care şi astăzi mai sunt valabile: curricula, manuale, organizarea de consfătuiri şi congrese ale învăţătorimii române din Bucovina (în 1906 la Rădăuţi, în 1914 la Suceava, în 1917 în Basarabia şi în 1919 la Cernăuţi), cursuri de vară pentru profesori (idee care i-a atras atenţia lui Nicolae Iorga şi a dus la crearea Universităţilor de Vară de la Vălenii de Munte, Dorna Candrenilor şi Chişinău). Tot el a reuşit transformarea, în 1908, a Comitetului Reuniunii Şcolare Romane în Asociaţia Corpului Didactic Român din Bucovina – cu două filiale: la Gura Humorului şi Câmpulung, precum şi reorganizarea acesteia, în 1919, pe secţiuni”, a punctat Elena Manuela David.

De la ora 19:00 s-a desfăşurat spectacolul „3 Surori”, de A.P. Cehov, prima reprezentaţie, susţinut de Asociaţia Culturală Punctart, în regia Catincăi Drăgănescu.

Acest eveniment organizat de Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava a fost un veritabil maraton al educaţiei, culturii, profesionalismului şi dăruirii, devenit posibil datorită partenerilor: Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Consiliului Judeţean şi Primăria Suceava, Muzeul de Istorie Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava şi Şcoala Gimnazială „George Tofan” Bilca,dar şi inimoasei echipe de la CCD “George Tofan” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Casei Corpului Didactic “George Tofan”, sărbătorite prin evenimente de marcă, timp de o săptămână.
 Vizualizări articol: 2283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zilele Casei Corpului Didactic “George Tofan”, sărbătorite prin evenimente de marcă, timp de o săptămână5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei