Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2017 - Anul XXII, nr. 241 (6657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Susţinere

Flutur: „La toate acţiunile CJ din ţară şi străinătate vom promova Fălticeniul şi mărul de Fălticeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că la toate acţiunile organizate în ţară şi străinătate de instituţia pe care o conduce va fi promovat municipiul Fălticeni şi mărul de Fălticeni. Prezent ieri la Târgul Mărului din Fălticeni, Gheorghe Flutur a apreciat faptul că acest eveniment continuă să fie organizat în acest municipiu, în sprijinul producătorilor. „Vreau să salut faptul că se continuă acest Târg al Mărului. Cât eram ministru al agriculturii, în perioada 2005 - 2006 am organizat acest festival pentru a avea o anvergură naţională. Este bine că se continuă şi mă bucur că sunt soiuri de calitate. Şi vreau să amintesc de faptul că săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, am avut un test. În prima zi a târgului de toamnă, cei care au venit cu mere de la Fălticeni au vândut toată marfa. Şi au trebuit seara să trimită maşina înapoi după marfă la Fălticeni”, a spus Flutur.

Pe de altă parte, el a arătat că anul acesta este criză de mere în România, însă acest lucru poate fi benefic pentru producători. „Anul trecut la mulţi le-au putrezit merele în beciuri pentru că nu au avut cui să le vândă. Acum am văzut că sunt căutate”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

El a subliniat faptul că merele de Fălticeni, au devenit o marcă foarte apreciată la nivel naţional, având în vedere calitatea foarte bună a acestora.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a declarat că a venit la acest târg pentru a discuta cu producătorii pentru a afla cu ce probleme se mai confruntă aceştia. „În primul rând este vorba despre substanţele cu care ei stropesc merele. Producătorii fac de la 10 până la 12 stropiri pe an. Iar când fac aşa multe stropiri înseamnă că substanţa nu este de calitate. Şi va trebui să existe instituţii care să verifice acest lucru, fie vorbim de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, fie de fito-sanitari. Pe lângă acestea mai sunt şi probleme legate de grindină, şi uneori mai au şi probleme legate de organizarea pieţei”, a arătat preşedintele CJ Suceava.

El consideră că în momentul de faţă producătorii din asociaţia din zona Fălticeniului ar trebui să achiziţioneze un laborator propriu de analize, atât pentru substanţele de tratament, dar şi pentru mere.

Gheorghe Flutur a mai spus că îl bucură faptul că după apelul său din anii anterior pentru dezvoltarea activităţii de procesare a merelor, anul acesta a observat faptul că există foarte mulţi producători locali de sucuri. „Deja văd că e plin. Sunt foarte mulţi care au accesat proiecte pentru a produce suc de mere, sau aceste mixturi care se fac cu sfeclă roşie, morcov sau pere. Dar este ceva ce eu cred că nu e în regulă. Am văzut sortimente din coacăze negre şi mere. Când am întrebat mi s-a spus că mărul e din Fălticeni, iar coacăzele sunt din Germania”, a declarat Flutur. În aceste condiţii, el a precizat că este obligatoriu ca producătorii să fie sprijiniţi, în sensul introducerii de astfel de culturi de coacăze negre în judeţ. Gheorghe Flutur a spus că astfel de culturi au existat cândva în zona Todireşti, motiv pentru care ar trebui să apară din nou, pentru că este păcat să se facă importuri de fructe care pot să crească în judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „La toate acţiunile CJ din ţară şi străinătate vom promova Fălticeniul şi mărul de Fălticeni”.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur: „La toate acţiunile CJ din ţară şi străinătate vom promova Fălticeniul şi mărul de Fălticeni”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei