Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2017 - Anul XXII, nr. 241 (6657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

Preşedintele CJ Suceava: „În timp ce în Ardeal se construiesc autostrăzi, în Moldova acestea se desenează cu carioca”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că zonei Moldova îi va fi extrem de greu să ajungă Ardealul, din punct de vedere economic, dacă în perioada următoare nu vor fi realizate proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii. Prezent sâmbăta trecută la Forumul Administraţiei Locale, care a avut loc la Iaşi, Gheorghe Flutur a atras atenţia că în timp ce în Ardeal se construiesc autostrăzi, în zona Moldovei acestea se trasează încă cu carioca. Flutur a atras atenţia asupra faptului că Moldova va trebui să fie unită atunci când solicită proiecte mari de infrastructură, care vor contribui şi la dezvoltarea economică a zonei. „Există o competiţie şi între regiuni, iar Ardealul se mişcă. Autostrada se face, iar noi când îi mai ajungem dacă doar se desenează cu carioca. Am ieşit recent la un miting pentru Autostrada A8, iar din Iaşi au venit cinci maşini şi o jumătate de autocar. Eu nu îndemn la aşa ceva. Dar dacă vrem ca vocea Moldovei să fie unită, noi nu trebuie să ne ascundem prin tufişuri, ci trebuie să fim uniţi pentru aceste cauze. Mai mult, la drumul expres Bucureşti - Paşcani a trecut un an de când se chinuie să liciteze proiectul şi nu au făcut nimic. Cum să ţinem noi pasul când facem 11 ore până la Bucureşti, de aici, cu toate restricţiile de viteză. Nu-l putem ţine. Sunt nişte realităţi. Şi la noi se discută despre cu totul şi cu totul alte probleme, iar zona noastră este una foarte tare rămasă în urmă”, a precizat Flutur.

 

Flutur: "Nu trebuie să facem măscăriciul cu carioca pe care îl făcea Şova"

El a declarat că reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Germană vor fi prezenţi, în două săptămâni, la Iaşi, alături de mai mulţi investitori, iar una dintre problemele semnalate de aceştia a fost lipsa infrastructurii. „Am fost la Târgul Expo-Real de la Munchen, unde ne-am întâlnit cu bavarezii. Le-am prezentat aeroporturile şi au zis că este foarte bine că le avem, că vor să vină în această zonă. Dar în acelaşi timp au spus că dacă vor să transporte nişte marfă, pe unde să o transporte. Şi au atras atenţia că nu avem autostrăzi”, a spus şeful administraţiei judeţene. El a subliniat că investitorii germani i-au transmis că autorităţile din zona Moldovei trebuie să solicite în mod expres Guvernului grăbirea construcţiei de autostrăzi. „Urgenţa de grad zero este legătura cu Bucureştiul şi cu Vestul. Dacă acest lucru nu se întâmplă ne vom întâlni de foarte multe ori, şi la Iaşi, şi la Suceava, şi vom vorbi atât de frumos, dar nu suntem pragmatici. Şi cred că PNL, noi, aleşii locali, trebuie să cerem pe bune şi nu să facem măscăriciul cu carioca pe care îl făcea Şova (n.r. - fost ministru al Transporturilor) pe hartă, cu autostrada Est – Vest, o investiţie de siguranţă naţională”, a precizat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ Suceava: „În timp ce în Ardeal se construiesc autostrăzi, în Moldova acestea se desenează cu carioca”.
 Vizualizări articol: 2918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Preşedintele CJ Suceava: „În timp ce în Ardeal se construiesc autostrăzi, în Moldova acestea se desenează cu carioca”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei