Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2017 - Anul XXII, nr. 241 (6657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Old School”

Colegiul „Spiru Haret” şi-a ales cei mai frumoşi boboci într-un spectacol de muzică, dans şi umor de calitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava i-a desemnat vineri seară, 20 octombrie, pe cei mai frumoşi boboci, în cadrul unui spectacol din care nu au lipsit dansul, muzica, umorul de bună calitate şi buna dispoziţie. Balul bobocilor, desfăşurat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, a avut ca temă „Old School”, astfel că cele zece perechi de boboci s-au conformat, au purtat ţinute adecvate temei şi au dansat pe „old music”, oferind juriului, dar şi susţinătorilor din sală un „tablou colorat”, bine construit, de unde reiese că au muncit mult pentru a învăţa paşi noi de dans, pentru a defila în ţinute elegante şi pentru a impresionaprin atitudine.

 

20 de boboci pe scenă

Cele douăperechi de prezentatori, Tudor Şutac, Gabriela Ilaşcă şi Ilie Cucu, Mădălina Baroiu, au avut rolul de a-i aduce pe boboci în faţa juriului şi a susţinătorilor din sală, de a le prezenta pasiunile şi aspiraţiile corespunzătoare vârstei adolescentine, de 15, 16 ani, dar şi de a-i încuraja pe bobocii din clasa a IX-a cu aplauze, pentru a le atenua puţin din emoţiile inerente. „În această seară, cei care păstrează în suflet nostalgia timpurilor de altă dată, a lucrurilor mărunte, dar încă vii, vor avea ocazia să retrăiască aceste amintiri, iar pentru cei tineri va fi un prilej de a simţi atmosfera altor vremuri”, a spus unul dintre prezentatori, Ilie Cucu, completat de colega lui Mădălina Baroiu: „În cadrul acestui spectacol, elevii talentaţi ai colegiului nostru vor depăşi barierele timpului şi vor face ca farmecul <old school> să renască în cadrul unor momente muzicale de excepţie, scenete amuzante sau cu ajutorul unor coregrafii inedite”. Cele zece perechi de boboci, toate câştigătoare, pentru că au ajuns pe scena balului, au fost: Silvia Strugar şi Andrei Budeanu, Diana Vatamaniuc şi Cosmin Cvasniuc, Diana Jureschi şi Robert Plugariu, Ionela Ţîrdea şi Gabriel Irina, Elena Economu şi Antonie Pavel Florea, Adina Huţanu şi Eusebiu Ionuţ Pavăl, Bianca Isabela Daniliuc şiSebastian Costinean, Mădălina Airoaie şi Călin Tudor Iftimovici, Cristina Varvarici şiRareş Dicoiaş, Emanuela Nichifor şiVlăduţ Boberschi. Bobocii au trecut prin trei probe, proba ţinutelor de zi, proba de dans şi proba de seară, unde şi-au pus în valoare eleganţa şi rafinamentul.

 

Momente artistice de calitate

Spectacolul s-a desfăşurat într-un decor romantic, cu multe aranjamente florale pe scenă, inspirate din „old time”, ce le-a permis concurenţilor la titlul de Miss şi Mister, dar şi artiştilor, elevi talentaţi ai liceului sau invitaţi, să se simtă ca într-o poveste scrisă pentru ei. Publicul a fost unul cald, care a aplaudat cu generozitate momentele artistice desfăşurate pe parcursul celor aproape trei ore de spectacol, creând o atmosferă de sărbătoare. În prima parte a balului, după cum a spus şi Tudor Şutac, unul dintre prezentatori „vom călători în timp şi vom retrăi atmosfera plină de farmec a vremurilor de demult”. Călin Croitor şi Bianca Cuzuban ne-au dus pe „aripile valsului”, urmaţi în program de o scenetă intitulată „Bunicul”, a cărei protagonişti au fost Elian Agache şi Alexandru Senciuc. Trupa „The99” a încântat publicul prin dans, avândmai multe intervenţiipe parcursulbalului. Deliciul serii a fost creat de câţiva elevi haretişti care au recitat„Poezia liceanului”, moment pregătit sub îndrumarea prof. Brânduşa Varareanu. Bobocii au aflat cam ce-i aşteaptă în următorii patru ani de liceu, mai ales că toate îndemnurile au fost repetitive, spre amuzamentul publicului. Alexandru Haşovschi (chitară, voce) a interpretat piesa „One” a lui Johnny Cash, iar, la finalul spectacolului, l-a acompaniat la chitară pe adolescentul Radu Andone, care a cântat două piese: de la Alternosfera („Închisoarea albă”) şi de la Bucovina („Spune tu, vânt”), fiind aplaudaţi îndelung de public. Un moment sensibil de balet a fost oferit publicului de Valentina Halip, în timp ce Roxana Lupu a adus pe scena suceveană muzica populară. Pentru că umorul a fost la el acasă, în programul pregătit de elevii de la „Spiru Haret” au continuat: sceneta „Litera F în tren„ (confuzia produsă printre pasageri de o tânără care nu putea rosti litera F), scenetă interpretată de Bianca Cuzuban şi Marcus Tudurean, urmată de interpretarea piesei „Hora din Moldova” (a lui Nelly Ciobanu din Republica Moldova) de eleva Denisa Talpalariu, care spre finalul balului a mai interpretat o piesă cu care a ridicat tot publicul în picioare.

 

Scenete, dans, muzică

Doi elevi de la „Info” (Elian Agache şi Ciprian Dumitriu) au jucat şi în sceneta „Revoluţia”, o revoluţie „de catifea”, rustică, urmată de un dans la înălţime oferit de un grup de fete de la Bucovina Dance Studio, care şi spre finalul balului a mai apărut în faţa publicului cu un moment de dans, apreciat şi aplaudat de public. Eleva Cosmina Serediuc a interpretat piesa „Visele” (spre finalul spectacolului a cântat şi „Falava”)iar Bogdan Girigan şi Răzvan Lionte au avut un moment inedit de mişcări ritmice şi exerciţii de îndemânare pe biciclete. „Consultaţia” a fost o nouă scenetă, interpretată de Vlad Fegher, Alexandru Haşovschi şi Florin Avram, un exemplu de cum nu trebuie să se comporte un medic sau o asistentă cu pacienţii. Pe scena Casei de Cultură Suceava au revenit tinerii Călin Croitor şi Bianca Cuzuban, care, după vals, au prezentat „jive”, un dans ritmat, cu un tempo rapid. Elevul Alex Andronic a interpretat un dans de stradă, care s-a format şi s-a dezvoltat ca parte a culturii hip-hop, şi anume breakdance-ul, fiind urmat pe scenă de Elian Agache şi Ciprian Dumitriu, în sceneta „Garcea dădaca”, o misiune grea pentru Garcea de a sta cu un copil care-i cere să-i spună poveşti şi să îl hrănească.

 

Premierea bobocilor

Juriul, format dinprof. Loredana Bodnar, directoarea Colegiului „Spiru Haret”, prof. Iulian Bejinariu, prof. Garofiţa Diţu, prof. Florin Tecuceanu şi Mădălina Todosia, preşedintele consiliului elevilor,a ales: Miss Boboc a fost desemnatăAdina Huţanu, iar Mister Boboc Eusebiu Ionuţ Pavăl. Pe poziţia a II-a, Miss Popularitate a fost aleasăCristina Varvarici şi Mister Popularitate a fost ales Antonie Pavel Florea. Titlul de Miss Dans i-a revenit elevei Elena Economu iar Mister Dans a fost ales Robert Plugariu. Directoarea Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, prof. Loredana Bodnar, i-a felicitat, la finalul balului, pe toţii bobocii care au urcat pe scenă şi au râvnit la marele premiu de Miss şi Mister Boboc, spunându-le că toţi sunt câştigători. „A fost un spectacol excepţional. A fost o seară minunată şi le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea spectacolului, elevi şi profesori. Bravo! Vă iubesc mult!”, a spus directoarea Loredana Bodnar, care le-a înmânat şi premiile bobocilor care au urcat pe podium. Publicul a fost mulţumit de alegerile făcute de juriu şi, după premiere, mulţi dintre susţinători au urcat pe scenă pentru a-şi felicita colegii.

 

Trupa „FărăZahăr”, invitat special la Balul Bobocilor de la „Info”

Elevii de la „Info” i-au avut ca invitaţi anul acesta la Balul bobocilor pe cei patru membri ai trupei „Fără Zahăr”: Bobi Dumitraş (chitară acustică, voce), Bobo Burlăcianu (voce, chitară electrică), amândoi din Dorohoi, şi ieşenii George Maxim (bas) şi Alex Neagu (tobe), care au venit la Suceava cu piese pline de umor, trupa însăşi fiind una de muzică şi umor. Bobi şi Bobo, împreună cu colegii lor instrumentişti, au abordat mai multe genuri muzicale pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viaţa satului, păstrându-şi dulcele grai moldovenesc. Nu au lipsit din concertul susţinut la Suceava piese precum „Cine mi-a-mpuşcat maimuţa”, „Sandu”,„Doina vacii”, D’la sate”, „Lav stori”, „D’la munte” etc. O parte din public ştia versurile şi, împreună cu artiştii, au creat o atmosferă frumoasă în sala de spectacol. Bobi şi Bobo, din 2001 împreună pe scenă, atunci când au înfiinţat „Fără Zahăr”, şi se ocupă în continuare cu show-uri acustice, o combinaţie interesantă de umor, rock şi folk alternativ, ceea ce este pe placul adolescenţilor, tinerilor şi nu numai. După fiecare piesă au urmat aplauze îndelungi, ţipete ale tinerele care strigau numele idolilor de pe scenă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Spiru Haret” şi-a ales cei mai frumoşi boboci într-un spectacol de muzică, dans şi umor de calitate.
 Vizualizări articol: 4450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Colegiul „Spiru Haret” şi-a ales cei mai frumoşi boboci într-un spectacol de muzică, dans şi umor de calitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei