Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2017 - Anul XXII, nr. 241 (6657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un tramvai numit Lectură

Marţi, 24 Octombrie 2017 (09:44:55)

Tânăra prozatoare Ozana Ciobanu din Suceava a fost invitata Clubului de lectură „Institutul Blecher” din Bucureşti, alături de prozatoarea Lavinia Branişte. Întâlnirea s-a desfăşurat în „Tramvaiul 26”, o locaţie culturală recunoscută în mediul literar din întreaga ţară. Moderatorul întâlnirii a fost poetul, traducătorul şi publicistul Claudiu Komartin, iniţiatorul şi coordonatorul Clubului de lectură, redactor-şef al revistei "Poesis internaţional" şi al Casei de Editură „Max Blecher”. La întâlnire a participat poeta şi traducătoarea Anastasia Gavrilovici, fostă membră a Clubului de Poezie „Alecart”, în prezent masterand CESI - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii.

Ozana Ciobanu a citit proza scurtă „Helas!”, lucrare premiată la Concursul „Max Blecher”. „Cei prezenţi au apreciat forţa imaginativă a autoarei, într-un text în care fantasticul de bună calitate explodează peste lumea senzorială concretă. O proză modernă complexă, al cărei limbaj transgresează registre stilistice deosebit de variate, amintind de nume de referinţă din proza actuală”, a punctat profesorul sucevean Gheorghe Cîrstian, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Ozana Ciobanu este studentă în anul II la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. A absolvit Colegiul „Petru Rareş”. Este membră a Clubului „Alecart”. Are rubrică permanentă în revista de atitudine culturală „Alecart” (cronică literară, cronică dramatică, eseu etc.). A câştigat premii la importante concursuri literare, între care Premiul „Max Blecher” la secţiunea proză a Concursului internaţional de creaţie literară „Max Blecher”.

Autoarea este o pasionată cititoare de proză contemporană, admiratoare deopotrivă a lui Haruki Murakami şi a lui Mircea Cărtărescu. Demnă de menţionat în context este şi cronica excelentă a Ozanei la studiul de peste 1000 de pagini al criticului literar Mircea Mihăieş, „Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom, 2016).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tramvai numit Lectură.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tramvai numit Lectură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei