Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2017 - Anul XXII, nr. 241 (6657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţa la volan

Străzile din judeţ, pline şi la finalul săptămânii trecute de şoferi băuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inconştienţa pare să fie cuvântul de ordine pentru mulţi dintre şoferii care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Din păcate, o parte dintre aceşti „temerari” se aventurează la drum deşi abia se pot ţine pe picioare.

O amplă acţiune organizată la final de săptămână a adus în prim-plan lucruri îngrijorătoare, care, din păcate, nu doar că se repetă, dar se înmulţesc alarmant.

Recordul de alcoolemie l-a stabilit un şofer de doar 21 de ani din Fălticeni. Acesta a fost găsit de poliţişti în faţa unei societăţi comerciale din oraş, alături de un autoturism care prezenta avarii. Luat la întrebări, tânărul a recunoscut că nu are permis de conducere. În plus, după ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului” şi ,,conducerea unui vehicul de către o persoană fără a deţine permis de conducere”.

Cu o alcoolemie apropiată a fost depistat şi un bărbat de 43 de ani din Poiana Stampei. Acesta nu a mai putut controla maşina cu care circula, a intrat pe contrasens în zona localităţii Coşna, şi a lovit un autoturism condus de un bărbat din Iaşi. La testul cu aparatul etilotest rezultatul a fost 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru şoferul din Poiana Stampei, şi negativ pentru celălalt şofer.

Tot în bazinul Dornelor, dar la Şaru Dornei de această dată, a fost oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic în vârstă de 43 de ani. S-a dovedit că bărbatul avea la testarea cu aparatul etilotest o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aparatul etilotest a „surprins” şi două valori de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Autorii, un bărbat de 55 de ani, din Preuteşti, respectiv un tânăr de 24 de ani, din judeţul Teleorman, cu reşedinţa în municipiul Suceava.

Lista neagră este completată cu un şofer în vârstă de 31 de ani din Dorna Arini, prins cu o concentraţie 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi un bărbat de 50 de ani din Gura Humorului, pentru care aparatul etilotest s-a oprit la valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat,

„Aceşti şoferi care au condus vehicule după ce au consumat alcool pun în pericol propria viaţa dar şi viaţa celorlalţi participanţi la trafic. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar şoferii vor fi cercetaţi pentru infracţiunile săvârşite. Pentru că astfel de situaţii s-au înmulţit foarte mult, prezenţa în stradă a poliţiştilor va creşte”, a anunţat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile din judeţ, pline şi la finalul săptămânii trecute de şoferi băuţi.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Străzile din judeţ, pline şi la finalul săptămânii trecute de şoferi băuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei