Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 oct 2017 - Anul XXII, nr. 240 (6656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îndemn

Ministrul Mediului: Cetăţenii care vor colecta selectiv deşeurile vor plăti mai puţin, pentru cât vor produce

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, ieri, la Suceava, că românii care vor selecta deşeurile pe care le aruncă vor ajunge să plătească doar pentru ceea ce produc efectiv, având posibilitatea chiar să câştige bani prin reciclare. Graţiela Gavrilescu a spus că anul acesta, la finalul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie, va fi aprobat Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, care va conţine şi regula potrivit căreia prin colectarea selectivă a deşeurilor, cetăţenii vor plăti doar ceea ce vor produce. În acelaşi timp, ea a arătat că şi primăriile localităţilor vor avea de câştigat în situaţia în care vor colecta selectiv deşeurile de la populaţie. „Banii care sunt astăzi în piaţă la producătorii de ambalaje sau la organizaţiile de transfer de deşeuri vor putea fi reintroduşi în infrastructura de mediu de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale”, a spus ministrul Mediului.

Graţiela Gavrilescu a mai precizat că în perioada următoare va fi organizată o campanie naţională de informare, de educare şi de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării selective. Gavrilescu a spus că această campanie se va derula în colaborare şi cu Ministerul Educaţiei, astfel încât elevii să promoveze şi să aplice acest concept de colectare selectivă din prima clasă şi până la terminarea studiilor. Ministrul Mediului a declarat că în cadrul acestei campanii vor fi organizate opt întâlniri cu cetăţenii în toate cele opt regiuni ale ţării, una dintre acestea urmând să aibă loc, cel mai probabil, la Suceava. Graţiela Gavrilescu a spus că la aceste întâlniri vor participa reprezentanţi ai ministerului pe care îl conduce, ai Comisiei Europene, dar şi ai ONG-urilor, ai unităţilor administrativ-teritoriale, ai producătorilor de ambalaje şi ai firmelor de salubrizare.

Ministrul Mediului consideră că până acum, cetăţenii nu au fost informaţi suficient cu privire la avantajele pe care le au dacă vor colecta selectiv deşeurile. „Cetăţenii nu au fost informaţi suficient că dacă colectează selectiv pot să plătească numai cantitatea de deşeu umed pe care o produc, dar şi că nu scot bani din buzunar cât este tariful acum, ci pot să plătească în fiecare lună în funcţie de cât produc. De asemenea, cetăţenii nu ştiu că au posibilitatea de a alege să ducă ei direct deşeurile uscate la colector şi să încaseze banii sau să le colecteze selectiv pe tipuri de deşeuri şi să le dea firmei de salubritate. Iar  deşeurile vor ajunge mai departe pe flux, iar în cele din urmă producătorii de ambalaje vor da unităţilor administrative anumite sume de bani în funcţie de cantitatea de deşeuri uscate livrate”, a explicat Graţiela Gavrilescu. Ea a amintit că în România a fost suspendată taxa care trebuia plătită pentru depunerea deşeurilor la gropile de gunoi, tocmai pentru că cetăţenii nu au fost suficient informaţi despre avantajele colectării selective. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Mediului: Cetăţenii care vor colecta selectiv deşeurile vor plăti mai puţin, pentru cât vor produce.
 Vizualizări articol: 1876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministrul Mediului: Cetăţenii care vor colecta selectiv deşeurile vor plăti mai puţin, pentru cât vor produce1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei