Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 oct 2017 - Anul XXII, nr. 240 (6656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Deranj mare

Control de amploare al poliţiei în Bazar. Amenzi foarte mari, deşi mulţi comercianţi au tras obloanele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un control de amploare, cu peste 70 de poliţişti de la diferite structuri, a avut loc vineri dimineaţă, în cel mai mare complex comercial din municipiul Suceava, Bazarul. Sucevenii care au ajuns vineri dimineaţă în Bazar au avut parte de o surpriză neplăcută – aproape toate chioşcurile erau închise, deşi soarele era de mult sus pe cer. Mulţi comercianţi au reuşit să evite o confruntare cu echipele de control, un detaliu care spune destul de multe despre activitatea pe care o desfăşoară. Cert este că şi aşa, poliţiştii au dat foarte multe amenzi pentru mărfuri vândute fără documente de provenienţă.

 

Au venit la cumpărături, dar nu au avut de unde le face 

„Am venit să cumpăr nişte pantofi, dar nu am de unde”, s-a plâns unul dintre numeroşii cumpărători care se învârteau descumpăniţi printre chioşcurile închise, dintr-un capăt în altul.

„Am vrut să fac câteva cumpărături, dar nu găsesc nimic din ce-mi trebuie. Nu înţeleg ce se întâmplă”, a spus un alt cumpărător, care se uita în toate direcţiile, poate-poate se mai deschid câteva chioşcuri.

„Au venit de la 5 dimineaţa cel puţin 10 maşini, cu vreo 60 de oameni. Au dat amenzi cu nemiluita şi au confiscat o grămadă de marfă”, a spus speriat unul dintre comercianţii care au închis chioşcurile, dar se mai învârteau prin zonă, să vadă ce se mai întâmplă.

Unii, temători, dar şi nemulţumiţi că pierd clienţii, au început în cele din urmă să îşi deschidă chioşcurile, după ora 09.00, considerând că echipele de control şi-au „făcut planul la amenzi” şi nu se mai întorc în aceeaşi zi.

Ultimul control financiar în Bazar a avut loc săptămâna trecută, marţi, dar nu a fost unul de amploare.

 

Aproape toţi cei care au fost controlaţi au fost depistaţi în neregulă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a transmis, ieri după-amiază, un comunicat de presă în care a detaliat acţiunea de control şi rezultatele acesteia. Conform unui plan de lucru aprobat de conducerea IPJ Suceava, vineri dimineaţă, la ora 5.00, 60 de lucrători ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Investigaţii Criminale, sprijiniţi de 12 „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins în Complexul Comercial Bazar. Ținta poliţiştilor a fost depistarea celor care vând marfă fără acte de provenienţă, iar cum era de aşteptat poliţiştii nu au avut prea mult de căutat pentru a găsi nereguli. Problema a fost mai degrabă că mulţi comercianţi au reuşit să închidă înainte ca poliţiştii să ajungă la ei.

„Au fost controlaţi şi verificaţi  67 de agenţi economici care desfăşurau activităţi de profil în Complexul Comercial Bazar, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 65 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 141.000 lei, la Legea 12/1990”, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene. Se observă aşadar că aproape toţi cei care au fost controlaţi au fost depistaţi în neregulă.

Legea 12/1990 face referire la protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, iar amenzile de ieri au fost date pentru produse scoase la vânzare fără acte de provenienţă.

Pe lângă amenzi au fost confiscate şi mărfuri în valoare de aproape 30.000 de lei, constând în haine, produse industriale şi ţigări. În ceea ce priveşte ţigările, a fost vorba de o confiscare care s-a materializat şi într-un dosar penal de contrabandă.

 

Una dintre cele mai de amploare acţiuni din ultimii ani

Acţiunea de ieri a fost una dintre cele mai de amploare organizate de poliţia economică în ultimii ani în Bazarul sucevean, fără sprijin de la alte structuri ori în echipe mixte, cu inspectori financiari. Poliţiştii şi-au luat măsuri importante de siguranţă, fiind însoţiţi şi de luptătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Numărul mare de echipe de control a permis totuşi ca o parte dintre comercianţi să poată fi verificaţi şi să nu aibă timp să închidă.

În trecut, controale ale inspectorilor ANAF desfăşurate în Bazar s-au finalizat cu vociferări, scandal sau chiar ameninţări cu bătaia. Aşa s-a ajuns, în iunie 2015, la un dosar penal colectiv pentru 23 de infracţiuni de ultraj, după ce echipele de control ANAF au fost evacuate cu greu din mijlocul comercianţilor nervoşi, de către poliţişti şi jandarmi.

Atunci, inspectorii ANAF au fost la un pas de a fi agresaţi fizic, scăpând doar cu înjurături şi ameninţări după ce au sistat controlul şi au început să sune la poliţie. 

După controlul de ieri dimineaţă, poliţiştii urmează să facă informări către ANAF cu privire la comercianţii amendaţi şi neregulile constatate. În funcţie de activităţile economice pe care are dreptul să le presteze fiecare şi ce vindea în realitate, este posibil ca măsurile să nu se rezume doar la amenzile date ieri de poliţişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control de amploare al poliţiei în Bazar. Amenzi foarte mari, deşi mulţi comercianţi au tras obloanele.
 Vizualizări articol: 6334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Control de amploare al poliţiei în Bazar. Amenzi foarte mari, deşi mulţi comercianţi au tras obloanele5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei