Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2017 - Anul XXII, nr. 207 (6623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Favorizare făptuitor

Poliţist din Fălticeni, anchetat pentru că i-ar fi retras din pix plângerea victimei unei infracţiuni de lovire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist judiciarist din Fălticeni a fost pus sub acuzare de procurori pentru mai multe infracţiuni de favorizare a făptuitorului, fals şi uz de fals, fiind acuzat că a falsificat o declaraţie de persoană vătămată din cadrul unui dosar penal, mai exact ar fi determinat retragerea plângerii victimei prin falsificarea semnăturii.

Faţă de Andrei Bogdan Burţilă, de la Biroul Judiciar al Poliţiei municipiului Fălticeni, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru trei infracţiuni de favorizare a făptuitorului, două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

Dosarul care i-a adus aceste probleme serioase cu legea poliţistului este unul privind infracţiunea de lovire, în care o femeie a reclamat trei persoane. Printre cei reclamaţi se află inclusiv soţul femeii, cu care aceasta se află în divorţ.

În luna mai a acestui an, poliţistul a întocmit, datat şi semnat un înscris oficial denumit „Declaraţie de persoană vătămată”, din care reieşea că partea vătămată s-a prezentat în faţa sa şi şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva a trei persoane pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. În realitate, a reieşit din ancheta ulterioară, acea declaraţie nu a fost semnată de victimă, care practic nu şi-a retras plângerea.

„A determinat altă persoană, rudă cu persoana vătămată, să semneze această declaraţie, prin imitarea semnăturii persoanei vătămate. Înscrisul a fost depus la dosarul penal înaintat procurorului cu propunere de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile, prin fapta comisă fiind împiedicate şi îngreunate cercetările faţă de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală prealabilă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Procurorii mai susţin că pentru a-şi construi o apărare, lucrătorul de poliţie judiciară a mai falsificat şi un înscris denumit „Proces-verbal”, pe care l-a depus la dosarul în care era vizat de cercetări.

În ziua în care a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile amintite mai sus, Andrei Burţilă a fost plasat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni sub control judiciar. Acesta are impuse mai multe obligaţii şi restricţii, pe perioada în care se află sub urmărire penală.

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist din Fălticeni, anchetat pentru că i-ar fi retras din pix plângerea victimei unei infracţiuni de lovire.
 Vizualizări articol: 2486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţist din Fălticeni, anchetat pentru că i-ar fi retras din pix plângerea victimei unei infracţiuni de lovire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei