Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2017 - Anul XXII, nr. 207 (6623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Lucrările de termoficare ar putea rămâne neterminate, din lipsă de finanţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de termoficare începute anul acesta în cartierele Zamca, Obcini şi Centru ar putea rămâne nefinalizate, din cauza lipsei finanţărilor necesare, de şapte milioane de lei, aşteptate de la Guvern. Mai mult, nu doar că nu vor putea fi utilizate noile reţele de termoficare, dar nici străzile distruse de lucrări nu pot fi reparate, dacă nu vor fi daţi la timp banii mult aşteptaţi.

„Avem o mare problemă cu lucrările la termoficare. Cu toate insistenţele mele, cu discuţiile pe care le-am avut la Guvern, la nivel de ministru secretar de stat, banii nu au apărut pentru termoficare, deşi toată lumea m-a asigurat că vor veni.

Firma care execută lucrările de termoficare a adus facturi de aproximativ patru milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi). Noi le-am dat cam un milion de lei din banii primăriei, dar şi la noi încasările merg destul de greu. De aceea şi fac apel la suceveni şi la firmele care au de achitat taxele şi impozitele până la 30 septembrie să vină să plătească, pentru că este nevoie de bani”, a spus marţi dimineaţă primarul Sucevei, Ion Lungu. Municipalitatea suceveană are de încasat aproximativ 15 milioane de euro din taxe şi impozite restante.

 

Lucrările de termoficare din Obcini, sistate parţial

La discuţiile cu reprezentanţii firmei Consix Bucureşti, care execută lucrările de termoficare, edilul sucevean le-a solicitat să nu deschidă noi fronturi de lucru, să se concentreze doar pe cele începute, pentru a nu rămâne în plină iarnă cu tranşee deschise prin oraş.

„Riscăm să nu terminăm lucrarea în cartierul Obcini, în măsura în care nu vin banii. Dacă vin banii, trebuie să-i cheltuim până la sfârşitul anului. S-ar putea să vină banii când nu se mai poate lucra şi atunci trebuie returnaţi, aşa cum s-a întâmplat anul trecut... Firma care lucrează are foarte mult de încasat, are multe fronturi de lucru, au subcontractori care nu mai vor să lucreze, pentru că nu au văzut nici un ban... Se lucrează, dar nu în ritm corespunzător. E o problemă delicată”.

Pentru lucrările de termoficare de anul acesta trebuie să ajungă în conturile primăriei şapte milioane de lei, de la bugetul de stat, alte patru milioane de lei fiind contribuţia municipalităţii sucevene.

 

Străzile din proiect, neasfaltate din lipsa banilor

Dacă lucrările de termoficare de la cele trei puncte termice – Zamca 4, Obcini 4 şi Parc - nu vor fi finalizate anul acesta, furnizarea căldurii şi apei calde nu ar trebui să fie afectate pentru consumatorii din acele zone, decât dacă apar avarii.

„Am mai văzut comentarii la unii, că nu au apă caldă în Zamca pentru că se lucrează. Nu este adevărat, lucrările de acum se execută pe alt circuit, paralel cu cel vechi. Dar disconfort există”, a spus edilul sucevean, la finele comandamentului de gestionare a investiţiilor din municipiu.

Astfel, deşi s-au terminat lucrările de termoficare pe Grigore Ureche, fiind deschisă strada care colectează toate fluxurile de circulaţie de acolo, readucerea ei la starea iniţială rămâne sub semnul întrebării.

„Din păcate lucrarea a rămas la faza de astupare cu pământ. Când plouă, acolo se face noroi... Strada trebuie readusă la starea iniţială, doar că nu sunt bani pentru asta. La fel şi pe celelalte străzi pe care s-a lucrat, inclusiv în zona centrală, pe Ion Vodă Viteazu, unde lucrarea este finalizată, dar nu poate fi adusă strada la starea iniţială”, a explicat primarul Sucevei.

Practic, a început numărătoarea inversă pentru lucrările de investiţii, termenul limită până la care se mai poate face ceva fiind finele lunii octombrie, asta dacă iarna nu îşi va arăta colţii mai devreme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de termoficare ar putea rămâne neterminate, din lipsă de finanţare.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de termoficare ar putea rămâne neterminate, din lipsă de finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei