Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2017 - Anul XXII, nr. 207 (6623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obsedatul care te loveşte neobosit în acelaşi punct sensibil, fără să se plictisească - diavolul

Să spunem, spre exemplu, că una dintre persoanele dragi ţi-a greşit. Dacă nu ai primit gândul rău de judecată şi ai ales să ierţi, te poţi trezi în următoarele clipe sau chiar zile cu gânduri de acuzare de sine nesănătoasă, de vinovăţie. Că ai permis prea multe acelei persoane sau că ai tu o problemă, din moment ce tot atragi astfel de situaţii. Dacă nu primeşti nici gândul fals de vinovăţie, poate te trage în jos faptul că-ţi plângi de milă: că numai ţie ţi se întâmplă, că e a nu ştiu câta oară când tragi aceeaşi suferinţă şi că toată lumea e rea. Nu te doboară nici asta?

Ei bine, se spune că diavolul este un obsedat care loveşte în acelaşi loc, fără plictiseală. Aşa că dacă ai ceva probleme cu deznădejdea, de regulă, după atâtea încercări nereuşite de rupere a bucuriei, poate că afundarea în deznădejde îi va satisface diavolului planul. Aşa că, luptă-te! Luptă-te cu gândurile parazite: că nimic nu se lipeşte de tine, că toate planurile tale au eşuat, că toate persoanele dragi ţi-au greşit şi că viaţa, în definitiv, este fără rost. Luptă-te cu gândul că nu ştii care ţi-e calea şi că parcă eşti complet neajutorat.

Starea aceasta a omului care în astfel de clipe critice uită de pronia, mila şi dragostea lui Dumnezeu, deşi pătimaşă, poate fi şi loc de întâlnire cu Domnul. Este marginea prăpastiei, cea în care omul se poate da înapoi să bea un ceai, precum ne învaţă Părintele Sofronie Saharov, mulţumind pentru toate. Sau, pentru omul poate duce, este „criza” în care se poate pocăi şi ruga, după cuvântul dat Domnului de Sfântul Siluan Athonitul: „Ţine-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui”. Căci chiar în iadul cel mai ascuns din noi, când existenţa pare că îşi pierde sensul, omul nou capătă viaţă. Nu degeaba e vorba „ce nu te omoară te face mai puternic”. Căci lupta care se dă în noi şi pe care o duce Hristos, răstignindu-se la infinit, este o luptă a biruinţei. Creştem în înţelepciune şi este o cale pe care, dacă o alegem, Domnul ne stă mereu alături. Calea de la durere, la curăţire, la înţelepţire, către îndumnezeire.

(Sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obsedatul care te loveşte neobosit în acelaşi punct sensibil, fără să se plictisească - diavolul.
 Vizualizări articol: 1892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Obsedatul care te loveşte neobosit în acelaşi punct sensibil, fără să se plictisească - diavolul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei