Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 sep 2017 - Anul XXII, nr. 207 (6623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Centrele de vaccinare din Suceava şi Suceviţa, desfiinţate de DSP din lipsă de adresabilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrele de vaccinare din municipiul Suceava şi comuna Suceviţa, înfiinţate la începutul verii pentru impulsionarea campaniei de vaccinare antirujeolică, au fost desfiinţate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), din lipsă de adresabilitate. Directorul DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că în cursul lunii august la aceste centre nu a fost adus nici un copil la vaccinare. Mai mult, cele două centre din Suceava au fost înfiinţate în cabinete medicale din şcoli, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” şi la Şcoala Gimnazială “Miron Costin”, iar reluarea cursurilor presupune activitate medicală specifică acestora.

La Suceviţa, centrul de vaccinare nu-şi mai justifica existenţa pentru că un medic de familie a deschis un punct de lucru al cabinetului său în comună.

Dr. Zorescu a mai spus că celelalte centre de vaccinare, de la Coşna, Cârlibaba, Poieni-Solca şi Crucea, comune în care nu există medic de familie, rămân în continuare funcţionale.

Organizarea a şapte centre de vaccinare, catagrafierea copiilor nevaccinaţi sau restanţieri şi includerea lor în campania de vaccinare au fost măsuri stabilite de autorităţile sanitare, în colaborare cu Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava pentru derularea campaniei de imunizare a copiilor din judeţul Suceava împotriva rujeolei. În cele circa două luni de funcţionare, în cele şapte centre au fost vaccinaţi 28 de copii.

Reamintim că vaccinul ROR este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii cu rujeolă, oreion şi rubeolă atât în cazul vaccinării de rutină a copiilor cu vârsta de 12 luni, cât şi în cazul vaccinării copiilor cu vârsta de 5 ani şi 7 ani. La mijlocul lunii decembrie 2016, Ministerul Sănătăţii a anunţat coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR la vârsta de 9 luni, în conformitate cu prevederile internaţionale privind acţiunile întreprinse în caz de epidemie, deoarece principala caracteristică a actualei epidemii de rujeolă este că afectează şi copiii cu vârsta sub un an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrele de vaccinare din Suceava şi Suceviţa, desfiinţate de DSP din lipsă de adresabilitate.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrele de vaccinare din Suceava şi Suceviţa, desfiinţate de DSP din lipsă de adresabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei