Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2017 - Anul XXII, nr. 204 (6620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă accident groaznic

Și-a trimis soţia să-i mute maşina, iar aceasta a lovit mortal un copil de 8 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soţi din Cajvana au fost trimişi în judecată împreună de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru un groaznic accident rutier în urma căruia un copil în vârstă de 8 ani a fost accidentat mortal. Accidentul poate fi catalogat drept unul în care inconştienţa celor doi soţi s-a îmbinat cu ghinionul, iar întâmplarea nefericită ar trebui să fie un exemplu despre cum orice forţare a legii, aparent măruntă, poate duce la o tragedie care, pe lângă viaţa pierdută, marchează oameni pentru totdeauna.

 

Decizia fatală de a-i cere soţiei să mute maşina

Accidentul care a dus la decesul unui copil în vârstă de 8 ani s-a petrecut pe 28 aprilie 2015, seara, în jurul orei 18.00. Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, a rezultat că Gavril Tomăscu, un bărbat din Cajvana, care se afla la lucru pe un teren agricol din spatele casei, i-a cerut soţiei sale, Domnica Tomăscu, care se afla în curte, să mute autoutilitara Mitsubishi parcată în curte, pe un teren viran din apropiere. Scopul a fost de a face loc în curte, pentru o altă maşină, iar femeia, care nu este posesoare de permis de conducere, s-a urcat la volan, fapt pe care probabil nu l-a făcut atunci prima dată.

 

Zece metri au fost suficienţi pentru o tragedie

Din ancheta desfăşurată în acest caz a rezultat că inculpata în vârstă de 46 de ani a pătruns cu maşina pe drumul comunal, iar după doar zece metri, într-o curbă la stânga, fără vizibilitate, cu drum în rampă, i-a apărut brusc în faţă minorul Vasile H., în vârstă de 8 ani, care se deplasa pe o bicicletă. Maşina a intrat în coliziune frontală cu bicicleta, minorul fiind proiectat la pământ.

Copilul a fost dus la dispensarul din localitate, însă din păcate în scurt timp a decedat, urmare a gravelor leziuni suferite.

 

Maşina nu avea viteză, dar mergea pe contrasens. Lipsa de experienţă a contribuit major la tragedie  

Din expertiza efectuată în dosar a rezultat că autoutilitara se deplasa cu viteza de 23 de km/h. Femeia a acţionat sistemul de frânare când a observat bicicleta, a rezultat din expertiză, iar viteza maşinii a fost redusă până la 10 km/h în momentul impactului, au stabilit specialiştii. Din păcate, însă, a fost suficient pentru ca nenorocirea să se producă.

Din probatoriul procurorului de caz a rezultat că accidentul ar fi putut fi evitat de conducătoarea auto dacă ar fi condus autoutilitara pe sensul său de mers, cât mai aproape de marginea din dreapta părţii carosabile. Practic, maşina era pe contrasens atunci când a avut loc impactul.

Concluzia procurorului a fost şi că lipsa de experienţă în condus a femeii, care nu a deţinut niciodată permis de conducere, a fost principala cauză determinantă a accidentului.  

„Din cauza lipsei de experienţă conducătoarea auto nu a putut evita impactul cu minorul, acesta fiind acroşat cu partea din faţă a autoutilitarei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

 

Infracţiunile pentru care vor fi judecaţi cei doi inculpaţi

În urma analizării probatoriului, posesorul maşinii, soţul femeii, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de încredinţare spre conducere pe drumurile publice a unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, în timp ce soţia sa va fi judecată pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile fără a poseda permis de conducere.

Procesul în care sunt judecaţi cei doi soţi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, urmând a fi stabilit un prim termen de judecată. Tatăl minorului decedat este parte civilă în dosar, pentru daune morale şi materiale. 

Cei doi inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și-a trimis soţia să-i mute maşina, iar aceasta a lovit mortal un copil de 8 ani.
 Vizualizări articol: 7855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Și-a trimis soţia să-i mute maşina, iar aceasta a lovit mortal un copil de 8 ani3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei