Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2017 - Anul XXII, nr. 204 (6620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Una dintre şcolile din Adâncata va fi autorizată pentru protecţie la incendii până la finalul acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, a anunţat că una dintre cele patru şcoli din această comună va fi avea aviz pentru securitate la incendiu până la finalul acestui an. Viorel Cucu a declarat că la şcoala cu clasele I-IV din localitatea Feteşti au fost finalizate lucrările de modernizare şi reabilitare, fiind depusă deja documentaţia la ISU Suceava pentru obţinerea autorizării. Viorel Cucu a arătat că şcoala a fost modernizată printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Este singura şcoală din comună la care au fost finalizate aceste lucrări şi pe care o putem autoriza în momentul de faţă. Școala are acum apă curentă, încălzire centralizată, sistem de avertizare la incendii, iar clădirea a fost anvelopată. Mai sunt câteva lucrări care sunt de făcut acolo şi pe care le avem în vedere pentru anul viitor sau în cel mult doi ani, şi vorbim aici de împrejmuire şi de un teren de sport şi un teren de joacă pentru copiii de la grădiniţă, lucrări pe care le vom face din fonduri proprii”, a explicat primarul din Adâncata. El a adăugat că tot printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, în valoare de 700.000 de lei, este modernizată şi reabilitată şi Şcoala cu clasele I-IV din Călugăreni. Viorel Cucu a afirmat că din păcate, există riscul ca lucrările la această şcoală să nu fie finalizate în termenul stabilit, la mijlocul lunii octombrie, vinovat de acest lucru fiind constructorul, firma Instcomp. Cucu a spus că în ciuda nenumăratelor demersuri şi adrese făcute către constructor, acesta a lucrat extrem de puţin pe perioada verii, reuşind să realizeze doar împrejmuirea unităţii şcolare. „Urmează să finalizăm şi Şcoala cu clasele I-IV Călugăreni. Termenul de finalizare este 16 octombrie a.c., dar din păcate aici avem o mare problemă cu constructorul, firma Instcomp, care a lucrat foarte greu. Am avut numai probleme cu el şi din păcate eu cred că nu se încadrează în termen, motiv pentru care vom aplica penalităţi”, a spus Viorel Cucu.

El a arătat că în comparaţie cu această unitate, la şcoala cu clasele V-VIII din Adâncata lucrurile stau mult mai bine, fiind finalizate lucrările pentru modernizarea a şase săli de clasă, termenul de finalizare pentru întreaga investiţie fiind data de 20 decembrie 2017. „Avem nevoie de opt săli de clasă pentru a putea învăţa într-un singur schimb. Aici tot timpul au fost două schimburi. Probabil până la finalul lui octombrie, începutul lui noiembrie vor finaliza şi celelalte două clase şi vom învăţa într-un singur schimb, astfel încât şi cheltuielile vor fi mai mici. La această şcoală s-a lucrat toată vara, fondurile fiind asigurate tot printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale”, a explicat primarul din Adâncata.

 

Primăria Adâncata a alocat anual circa 250.000 de lei pentru lucrări la şcoli

Viorel Cucu a amintit şi de şcoala cu clasele I-IV din Adâncata, exprimându-şi speranţa că anul acesta va semna contractul pentru proiectul de modernizare în valoare de 800.000 de lei aprobat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „La această şcoală am investit cel mai mult din fondurile proprii, iar acum am reuşit să obţinem acest proiect prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Proiectul presupune împrejmuire, realizarea unei anexe, anvelopare şi reabilitarea acoperişului. Probabil că dacă anul acesta semnăm contractul, anul viitor, cu o firmă serioasă, vom reuşi până în toamnă să terminăm lucrările”, a explicat primarul din Adâncata.

El a subliniat că după autorizarea şcolii din Feteşti, până în primăvara anului viitor ar putea primi avize pentru securitate la incendiu şi şcoala cu clasele I-IV din Călugăreni şi cea cu clasele V-VIII din Adâncata. Viorel Cucu a declarat că dacă lucrările vor fi realizate rapid, până la finalul anului 2018 va putea fi autorizată şi şcoala cu clasele I-IV din Adâncata.

Pe de altă parte, Viorel Cucu a precizat că primăria intenţionează să aloce fonduri pentru ca în următorii doi ani, la toate şcolile din comună să fie realizate împrejmuirile, câte un teren de sport modern şi un spaţiu de joacă pentru copiii de la grădiniţe. Viorel Cucu a ţinut să precizeze că de când a preluat funcţia de primar al comunei, cele mai mari investiţii din fondurile proprii ale primăriei au fost realizate în şcoli, dar şi în construcţia canalizării şi reabilitarea drumurilor. El a precizat că anual, pentru lucrările realizate la şcoli a fost alocată o sumă de aproximativ 250.000 de lei, din bugetul propriu al primăriei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Una dintre şcolile din Adâncata va fi autorizată pentru protecţie la incendii până la finalul acestui an.
 Vizualizări articol: 1988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Una dintre şcolile din Adâncata va fi autorizată pentru protecţie la incendii până la finalul acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei