Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2017 - Anul XXII, nr. 204 (6620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoştinţă

Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, medaliaţi de Academia de Ştiinţe a Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Implicarea susţinută şi permanentă a autorităţilor comunei Dumbrăveni în ceea ce înseamnă Congresul Mondial al Eminescologilor nu a rămas nerăsplătită. Cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a acestei manifestări, care a avut loc la Chişinău în perioada 4-5 septembrie, primarul şi secretarul din Dumbrăveni au fost premiaţi de reprezentanţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Preşedintele Academiei, Gheorghe Duca, l-a medaliat pe primarul Ioan Pavăl cu Ordinul „Dimitrie Cantemir”, cea mai înaltă distincţie care se acordă, iar pe secretarul comunei Dumbrăveni Mihai Chiriac cu Ordinul „Nicolae Milescu Spătarul”.

„E un premiu care mă onorează, dar mă şi obligă în acelaşi timp. De la bun început am avut o colaborare extrem de bună cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi cu oamenii de aici, nişte oameni de excepţie, şi vreau să-i asigur că la Dumbrăveni vor găsi mereu un sprijin. Mihai Eminescu este, indiscutabil, cel mai mare poet al românilor şi cred că nici un efort nu este prea mare pentru a-l cunoaşte mai bine şi pentru a-i studia opera”, a arătat Ioan Pavăl.

Evenimentul a fost un prilej potrivit pentru reprezentanţii comunei Dumbrăveni pentru a-i face o surpriză academicianului Mihai Cimpoi, preşedintele Congresului Mondial al Eminescologilor.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, academicianului Mihai Cimpoi i-a fost oferit un trofeu realizat din bronz care are ca suport Coloana Infinitului, iar în partea superioară a fost amplasată cifra 75. De asemenea, preşedintelui Cogresului Mondial al Eminescologilor i-a fost înmânată o plachetă în miniatură „Cloşca cu puii de aur – Tezaurul de la Pietroasa”.

Cu umor său fin care-l caracterizează, academicianul Mihai Cimpoi şi-a exprimat mulţumirea pentru faptul că „măcar în acest mod, Tezaurul se reîntoarce acasă”.

Cu prilejul manifestării de la începutul acestei săptămâni, la Chişinău a fost lansat volumul „Mihai Eminescu poezii – ediţie cronologică”, de Dumitru Murăraşu, în colaborare cu Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, al cărei preşedinte este academicianul Eugen Simion. Este acelaşi volum care a fost lansat şi în iunie, la Dumbrăveni, cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”.

Congresul a fost susţinut de Guvernul Republicii Moldova şi s-a bucurat de participarea prim-ministrului Pavel Filip, a ministrului Culturii, Monica Babiuc, a ambasadorului României, Daniel Ioniţă, a altor oficiali, precum şi europarlamentari, academicieni, cercetători, traducători, editori din România, Republica Moldova, Austria, China, Italia, Chile, Ucraina, Bulgaria.

Mai trebuie spus că ediţia din acest an este a doua în care reprezentanţii Primăriei Dumbrăveni participă în calitate de co-organizatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, medaliaţi de Academia de Ştiinţe a Moldovei.
 Vizualizări articol: 3084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, medaliaţi de Academia de Ştiinţe a Moldovei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei