Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2017 - Anul XXII, nr. 204 (6620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Razie de amploare, în pieţe, în gări şi în trafic, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat o razie de mare amploare pe raza municipiului staţiune şi în localităţile limitrofe, peste 30 de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi, inspectori sanitar-veterinari, reprezentanţi ai Administraţiei pieţelor şi lucrători silvici acţionând pe mai multe teme infracţionale. Razia s-a desfăşurat pe 7 septembrie, între orele 6.00 şi 14.00, şi a constat în blocarea parţială pentru control amănunţit o zonei bazarului şi pieţei agroalimentare, verificări în cele două gări, în autogară şi în parcările magazinelor, dar şi controale în trafic, pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale, precum şi pe câteva drumuri forestiere, împreună cu personal silvic. Principalele obiective ale raziei au fost legate de combaterea comerţului ilicit şi a contrabandei, identificarea persoanelor care cerşesc sau care comit infracţiuni, depistarea de transporturi ilegale de lemn sau alte tipuri de mărfuri, dar şi creşterea siguranţei rutiere. În acest sens, au fost instituite filtre rutiere pe DN 17, în zona Argestru şi Roşu, şi a fost folosit aparatul radar la nivelul DN 17 pe raza municipiului Vatra Doreni şi a comunelor Poiana Stampei, Dorna Candrenilor şi Iacobeni.

 

Exemple de contravenţii şi infracţiuni constatate

În cadrul raziei au fost constatate trei infracţiuni, una pe linia produselor pirotehnice, un furt şi o tăiere fără drept de arbori.

Astfel,  la o societate comercială din zona pieţei agroalimentare din municipiul Vatra Dornei, care are ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul a articolelor de îmbrăcăminte, au fost identificate 27 de cutii cu petarde deţinute ilegal, ceea ce înseamnă infracţiune. De asemenea, pe strada Unirii din municipiul staţiune a fost depistată o autoutilitară în care erau transportate 736 de pâini de diferite sortimente fără a exista documente de provenienţă. Șoferul a fost amendat, iar marfa, în valoare de 2.050 de lei, a fost confiscată valoric. 

În total, în cadrul raziei, au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 17.000 de lei. Printre ele, ţigări de contrabandă, alcool ilicit, scule industriale fără acte, precum şi fructe de pădure.

De exemplu, în piaţa agroalimentară din Vatra Dornei a fost identificată o femeie în vârstă de 57 de ani care oferea spre vânzare 115 litri de vin, estimat la o valoare de 575 de lei, fără documente de provenienţă. A mai fost identificată şi o femeie din municipiul Vatra Dornei care oferea spre vânzare patru motofierăstraie şi două motocositoare de diferite mărci, în valoare de 1.500 de lei, fără a poseda documente de provenienţă.

Tot joi, pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini,  poliţiştii au identificat două atelaje hipo care transportau material lemnos tăiat ilegal din pădure. De la cei doi căruţaşi a fost confiscat lemn în valoare de aproape 400 de lei.

Acţiunea poliţiei din piaţa municipală a fost organizată în colaborare cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat şi ei bunuri perisabile, precum şi spirtoase.

În cadrul raziei au fost legitimate 228 de persoane şi au fost controlate 88 de vehicule. Au fost introduse în bazele de date şi amprentate cinci persoane.

Pe linie rutieră, a fost reţinut un permis de conducere şi au fost ridicate două certificate de înmatriculare. De asemenea, s-au aplicat 86 de amenzi, în valoare de peste 43.000 de lei, cele mai multe pentru nereguli la regimul rutier.

Poliţişti au verificat şi legitimat şi persoanele care se află campate în zona de munte pentru activitatea sezonieră de culegători de ciuperci.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razie de amploare, în pieţe, în gări şi în trafic, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razie de amploare, în pieţe, în gări şi în trafic, la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei