Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2017 - Anul XXII, nr. 204 (6620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Deputatul Balan, interesat de situaţia infrastructurii şcolare şi de resursele umane din învăţământul preuniversitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este interesat de situaţia infrastructurii şcolare şi de resursele umane din învăţământul preuniversitar. În acest sens el a adresat o interpelare ministrului Educaţiei naţionale, Liviu Marian Pop, prin care cere să-i dea răspunsuri în scris cu privire la numărul de unităţi de învăţământ la nivel naţional, dar şi din judeţul Suceava care vor demara anul şcolar 2017/2018 fără autorizaţii de funcţionare sau fără autorizaţii sanitare sau de securitate la incendiu, precum şi răspunsuri cu privire la numărul de posturi ocupate de suplinitori necalificaţi atât în ţară, cât şi în judeţ. ”Vă rog să precizaţi care a fost şi este nivelul salariului mediu net în învăţământul preuniversitar în anii 2015, 2016, 2017, pentru fiecare categorie de personal didactic. În condiţiile în care bugetele administraţiilor publice locale au fost împovărate în ultimul an cu tot mai multe cheltuieli curente fără un transfer suplimentar de resurse financiare de la bugetul de stat, vă rog să precizaţi care va fi sursa de finanţare pentru reabilitarea reţelei şcolare din România. Având în vedere oportunitatea realizării de investiţii publice importante din resurse financiare europene, vă rog să precizaţi dacă aţi elaborat o propunere de axă de finanţare pentru reabilitarea reţelei şcolare din aceste fonduri”,  sunt alte câteva întrebări adresate de parlamentarul liberal sucevean ministrului Educaţiei. Balan a arătat că din informaţiile existente la începutul anului şcolar 2016/2017,  4.221 de unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară nu deţineau autorizaţii sanitare sau avize de la ISU din cauza lipsei acute de investiţii publice. ”De asemenea, tot la începutul anului şcolar trecut un număr semnificativ de catedre erau ocupate de suplinitori necalificaţi. Cauza acestei din urmă probleme este cunoscută de toate guvernele din ultimii ani, neatractivitatea salarială care domneşte în educaţie. Din păcate, după spusele doamnei ministru Olguţa Vasilescu, situaţia va continua şi după 1 ianuarie 2018, atunci când sunt anticipate creşteri nete ale salariilor sub 4%”, a mai spus Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Balan, interesat de situaţia infrastructurii şcolare şi de resursele umane din învăţământul preuniversitar.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Balan, interesat de situaţia infrastructurii şcolare şi de resursele umane din învăţământul preuniversitar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei