Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2017 - Anul XXII, nr. 204 (6620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Flutur, Lungu şi mai mulţi transportatori, prezenţi astăzi la protestul pentru susţinerea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi mai mulţi transportatori din judeţ vor participa astăzi la protestul organizat pentru susţinerea construcţiei autostrăzii A8 Iaşi – Târgu Mureş. Atât Gheorghe Flutur, cât şi Ion Lungu se numără printre semnatarii petiţiei pentru susţinerea construcţiei acestei autostrăzi, care ar urma să lege Moldova de Ardeal. Protestul, intitulat „Împreună pentru A8: Ungheni – Iaşi – Tg Mureş”, a început de ieri şi va dura până duminică, 10 septembrie, fiind organizat de un grup de iniţiativă format din ieşeni. Potrivit organizatorilor, acţiunea va fi una de anvergură şi presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, cu opriri în principalele localităţi de pe traseu.

La marş se va merge, după estimările prezente, cu un autocar şi cu un număr însemnat de autoturisme şi motociclete.

Protestatarii din judeţul Suceava se vor alătura astăzi celorlalţi susţinători ai construcţiei acestei autostrăzi. Astfel, Gheorghe Flutur şi Ion Lungu, împreună cu transportatori din judeţ, vor intra în coloana celor care protestează astăzi, în jurul orei 10:00, în zona localităţii Cristeşti. Din judeţul Suceava sunt aşteptate să participe un număr însemnat de persoane. Gheorghe Flutur declara recent că  va susţine orice acţiune legală care are ca scop sensibilizarea autorităţilor de la Bucureşti pentru construcţia acestei autostrăzi. „Cred că este nevoie de tras un semnal de alarmă şi susţin cu toată convingerea această acţiune pornită de la societatea civilă”, a precizat Flutur. La rândul său, Ion Lungu a declarat la mijlocul acestei săptămâni că va conduce personal o delegaţie a municipalităţii sucevene la acest miting, el considerând că proiectul acestei autostrăzi este extrem de important pentru dezvoltarea economică a regiunii Moldova.

 

Organizatorii protestului consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit cu semnarea contractelor pentru această autostradă

Organizatorii protestului au anunţat printr-un comunicat de presă că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, protestul va fi organizat şi pentru sensibilizarea autorităţilor locale din localităţile direct interesate de construcţia autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte şi a unor adeziuni de susţinere a demersurilor demarate de grupul de iniţiativă de la Iaşi, „ce implică asumarea unor responsabilităţi morale şi politice în sprijinirea demersurilor de construcţie a autostrăzii”.

„Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova şi unele judeţe din Transilvania (vezi Harghita), în starea de sărăcie şi subdezvoltare în care sunt menţinute de nepăsarea guvernelor de la Bucureşti, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpaţii şi să le conecteze economic şi social cu celelalte regiuni ale ţării şi cu civilizaţia şi prosperitatea occidentală", scriu iniţiatorii evenimentului în petiţia online.

Ei subliniază că, la ora actuală, autostrada Moldova – Transilvania nu se regăseşte în Master Planul General de Transport al României, al cărui proiect a fost deja prezentat public.

”În următoarele câteva săptămâni, Guvernul va trebui să aprobe, prin Ordonanţă de Urgenţă, varianta finală a MPGT care va fi transmisă Comisiei Europene. Apoi, Ordonanţa de Urgenţă va pleca la Parlament spre aprobare, în forma propusă de Guvern sau în una amendată de către acesta.

De aceea, este imperios necesar ca măcar acum proiectul Autostrăzii Moldova - Transilvania să fie introdus în documentul strategic în baza căruia România va primi de la Uniunea Europeană finanţare nerambursabilă pentru proiectele de infrastructură în exerciţiul financiar 2014-2020”, îşi susţin ei demersul.

Pentru ziua de astăzi, coloana de maşini va pleca din Piaţa Unirii, la ora 7.00, spre Târgu Mureş, cu popas peste noapte la Gheorghieni.  Sosirea în Tg. Mureş este programată pentru duminică, la ora 12.00, iar plecarea înapoi spre Iaşi, la ora 14.00.

Traseul este Iaşi - Târgu Neamţ - Borsec - Tulgheş - Ditrău - Gheorghieni - Târgu Mureş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, Lungu şi mai mulţi transportatori, prezenţi astăzi la protestul pentru susţinerea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 2170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur, Lungu şi mai mulţi transportatori, prezenţi astăzi la protestul pentru susţinerea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei