Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2017 - Anul XXII, nr. 182 (6598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatare

Cele 224 de halde de steril din judeţul Suceava sunt stabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inventarierea depozitelor de steril minier - iazuri de decantare şi halde de steril şi de verificare a stării tehnice a acestora, efectuată până la mijlocul acestei săptămâni de o comisie interinstituţională constituită prin ordin al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, în luna iulie a acestui an, a arătat că toate haldele din judeţ sunt stabile.

Conform rezultatelor activităţii acestei comisii, în judeţul Suceava deşeurile miniere sunt depozitate în 224 de halde de steril provenit din exploatarea substanţelor minerale utile şi în nouă iazuri de decantare - depozite de steril provenit de la prepararea acestor substanţe. 

“Dintre cele 224 de halde de steril, patru sunt active, 51 sunt reabilitate ecologic, iar mare parte dintre acestea sunt inactive. În momentul de faţă, haldele de steril din judeţul Suceava sunt, în general, stabile, nepunând în pericol aşezările umane. Cu toate acestea, depozitele de steril haldat sunt în permanenţă monitorizate de administratori şi li se acordă o atenţie sporită”, se mai precizează  în raportul comisiei.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, că prin concluziile comisiei de inventariere s-a confirmat semnalul de alarmă pe care l-a tras, referitor la iazul de decantare de la Tărnicioara. ”Din fericire, acolo au fost deblocate, cel puţin, discuţiile referitoare la natura juridică a terenului, întrucât s-a constituit o comisie interministerială - Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Economiei, reprezentate fiind în această comisie. Aceasta caută acum variante - fie o hotărâre de Guvern, fie un ordin de ministru - care să soluţioneze cât mai rapid, sub aspect juridic, situaţia terenului, pentru începerea lucrărilor. Este nevoie să fie făcute stabilizarea digurilor şi reparaţiile necesare la iazul de decantare, de către firma care are încheiat contract, încă din 2016, pentru executarea lor, având în vedere că avem buget alocat pentru 2017”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.    

Menţionăm că inventarierea haldelor de steril s-a realizat la nivel naţional, la solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

Numărul mare al haldelor de steril şi de iazuri de decantare arată dimensiunea activităţii de minerit care a existat în judeţul Suceava, până în urmă cu câţiva ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele 224 de halde de steril din judeţul Suceava sunt stabile.
 Vizualizări articol: 3736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele 224 de halde de steril din judeţul Suceava sunt stabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei