Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2017 - Anul XXII, nr. 182 (6598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La izolare

Ioan Beşa, ucigaşul poliţistului de la Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni, menţinut după gratii pentru încă 30 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Beşa, individul care în urmă cu aproape o lună l-a ucis cu sânge rece pe Sorin Vezeteu, agent-şef al Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava, ridicat post-mortem la gradul de subinspector, va mai sta după gratii cel puţin 30 de zile. Magistraţii de la Tribunalul Suceava au decis ieri să prelungească mandatul de arestare cu încă 30 de zile, măsură care însă nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Între timp, procurorul criminalist care se ocupă de anchetă pune cap la cap toate probele existente şi în câteva săptămâni va finaliza dosarul, iar cel mai probabil Ioan Beşa va fi trimis în judecată.

Filmul înjunghierii brutale a lui Sorin Vezeteu a fost extrem de scurt. Atacat din spate, poliţistul a fost pus la pământ aproape imediat, iar aici atacatorul, Ioan Beşa, de 23 de ani, şi-a desăvârşit nebunia. Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Gara Burdujeni, totul a durat 56 de secunde, timp în care Beşa a aplicat aproximativ 40 de lovituri de cuţit sub privirile îngrozite a zeci de oameni care se aflau pe peron.

Totul s-a petrecut pe 20 iulie, în ziua de Sf. Ilie, în jurul orei 21.15, când agentul-şef Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, era de serviciu la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni. Bărbatul de 38 de ani, cu o experienţă de peste 15 ani în munca de poliţie în gară, se afla pe peron, unde tocmai sosise trenul de noapte de la Iaşi la Timişoara, iar un alt coleg de-al său se afla la un alt peron.

 

Criminalul nu regretă nimic

Prins şi pus la pământ în scurt timp, ucigaşul poliţistului nu a avut nici atunci şi nici ulterior vreo urmă de remuşcare pentru fapta sa. „Nu îmi pare rău, am avut dreptate!”, a fost declaraţia lui Ioan Beşa. Culmea este că agresorul nu era nici băut şi nici nu s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul crimei, aşa după cum arată primele rezultate ale analizelor toxicologice efectuate în dosar.

Domiciliat în satul Mironu, comuna Valea Moldovei, are în cazier două condamnări pentru vătămare corporală, fapte comise în Madrid, în Spania.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu, a explicat:„Din primele cercetări rezultă că acest inculpat a mai săvârşit fapte cu violenţă în Madrid - Spania, având două condamnări în baza cărora se va stabili o eventuală stare de recidivă a acestuia până la finalizarea urmăririi penale”.

Beşa revenise la Suceava, din Spania, de puţină vreme, iar de aproximativ trei săptămâni îşi transformase maşina în casă. Tânărul de 23 de ani îşi făcea veacul în apropiere de gară. În maşina sa se puteau vedea şosete puse la uscat, haine de schimb, o plapumă şi alte bunuri de igienă. Oamenii care stau în zona străzii Jean Bart au relatat că în zilele premergătoare crimei l-au văzut pe tânărul suspect plimbându-se haotic pe străzi. Acesta ar fi avut chiar o altercaţie cu un tânăr, în zona Hotelului Socim, lovindu-l cu capul în figură.

 

Fratele lui Beşa, urmărit internaţional, a fost prins în Germania

Alexandru Beşa, fratele ucigaşului poliţistului Vezeteu, dat în urmărire generală şi apoi internaţională pentru multiple infracţiuni cu violenţă comise asupra mamei sale şi a unor poliţişti, a fost reţinut de autorităţile judiciare germane pe 22 iulie, în localitatea Gronau, din Germania.

Alexandru Beşa era condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, din luna februarie a acestui an. Deşi era căutat de aproximativ 6 luni, acesta a fost găsit acum, la scurt timp după crima comisă de fratele său.

Pe 30 martie 2015, Alexandru Beşa a intrat în magazinul mamei sale, la Mironu, unde a început să facă scandal, supărat că nu primeşte bani. Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că femeia a fost lovită cu pumnii şi picioarele. Fiul agresiv a distrus şi bunuri din magazin şi şi-a ameninţat mama cu moartea. La faţa locului a fost chemată poliţia, însă spiritele nu s-au liniştit, din contră. Turbat de furie, Alexandru Beşa a sărit la echipajul de poliţişti, aceştia cerând întăriri. În total, cinci poliţişti au intervenit la faţa locului pentru a-l imobiliza pe tânăr. Scenele s-au repetat şi pe 26 aprilie 2015. Din nou, femeia a fost agresată, iar poliţiştii chemaţi la faţa locului ameninţaţi cu moartea.

Autorităţile germane l-au reţinut în baza solicitării celor române, astfel că tânărul urmează a fi trimis în România pentru a-şi executa pedeapsa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Beşa, ucigaşul poliţistului de la Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni, menţinut după gratii pentru încă 30 de zile.
 Vizualizări articol: 7012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Beşa, ucigaşul poliţistului de la Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni, menţinut după gratii pentru încă 30 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei