Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 aug 2017 - Anul XXII, nr. 180 (6596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

RESTAURAREA CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL LA MANASTIREA BOGDANA

10 august  2017

„RESTAURAREA  CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL LA MANASTIREA BOGDANA”

 

Manastirea Bogdana, municipiul Radauti, str. Bogdan Voda, nr. 6,  judetul Suceava,a demarat in luna iulie 2017, proiectul „RESTAURAREA  CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL LA MANASTIREA BOGDANA”,proiect finanţat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5- Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1- Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Valoarea totala a proiectului este 21.286.342,92 lei, din care asistenta financiara nerambursabila 20.851.981,52 lei.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 este Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est.

Obiectivul generalal proiectului il reprezinta valorificarea patrimoniului cultural al Municipiului Radauti, prin reabilitarea monumentului Biserica “Sf. Nicolae”, Clopotnitei si Sediului administrativ (Casa parohiala) caruia i se va schimba destinatia in muzeu si transformarea sa intr-un promotor al culturii romanesti, in regiunea Bucovina.

Proiectul urmareste realizarea urmatoarelor categorii de lucrari la Manastirea Bogdana: Obiectul 1 – Biserica Sf. Nicolae: lucrari de arhitectura, consolidare, instalatii, restaurare pictura; Obiectul 2- Clopotnita si Obiectul 3- Muzeu: Lucrari de arhitectura, consolidare, instalatii;

De asemenea vor fi executate lucrari de amenajare peisagistica, de asigurare a utilitatilor si de iluminat arhitectural. Proiectul prevede inclusiv dotari special adaptate pentru persoanele cu dizabilitati.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Grupul tinta principal vizat este alcatuit în cea mai mare măsură, de turiști, vizitatori, enoriași și orice alte persoane interesate de turismul cultural religios din Bucovina, care vor poposi anual la Manastirea Bogdana.

 

Pentru informaţii suplimentare despre derularea proiectului, va rugam sa contactati Manastirea Bogdana  la  tel. +40 0230 563 005, e-mail: adrian_bogdan_pojoga@yahoo.com,  Parintele  Staret: Ioan Dragomir.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RESTAURAREA CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL LA MANASTIREA BOGDANA.
 Vizualizări articol: 2021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
RESTAURAREA CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL LA MANASTIREA BOGDANA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei