Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2017 - Anul XXII, nr. 172 (6588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Compania Vast Resources anunţă creşteri semnificative la producţia de minereuri la mina din Iacobeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania britanică Vast Resources a anunţat că în al doilea trimestru al acestui an au fost înregistrate creşteri semnificative la producţia de minereuri extrase din mina Mănăila, din comuna Iacobeni. Preşedintele şi directorul executiv al Vast Resources România, Andrew Prelea, a anunţat ieri că cel de al doilea trimestru al acestui an s-a încheiat cu succes, iar compania poate anunţa noi recorduri pentru mina din judeţul Suceava. El a explicat că potrivit ultimelor date publicate, în perioada aprilie-iunie 2017 au fost înregistrate creşteri semnificative în ceea ce priveşte numărul de tone măcinate, cantitatea de minereu procesat, cantitatea de concentrat produs, dar şi profilul general de producţie.

Astfel, în cazul minei de la Mănăila, Vast Resources a înregistrat creşteri cu 41% a cantităţii de minereu extras şi cu 54% a minereului măcinat, comparativ cu primele trei luni ale anului. În acelaşi timp, cantitatea de concentrat de cupru produs în această mină a crescut şi ea cu 57%, iar în cazul concentratului de zinc, a cărui producţie a început în a doua jumătate a anului trecut, specialiştii Vast Resources au reuşit să crească nivelul concentratului din minereul extras cu 51%.

Preşedintele Vast Resources România a mai amintit că tot în acest semestru a fost pusă în funcţiune şi o linie de gravitaţie al cărei scop este acela de a recupera un concentrat de pirită ce conţine aur şi argint, în cantităţi reduse.

„Cel de al doilea trimestru a fost unul extrem de bun pentru linia noastră de producţie, în ciuda faptului că au existat şi perioade cu ploi abundente. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât activitatea de la această mină s-a desfăşurat în paralel cu procesul de dezvoltare a carierei, ale cărui obiective sunt creşterea şi optimizarea producţiei. Cu alte cuvinte, activităţile de modernizare ce vizează reducerea costurilor de exploatare şi construirea unui portofoliu de operaţiuni miniere sustenabile pe termen lung nu interferează cu activitatea de zi cu zi a minei”, a declarat Andrew Prelea.

 

Andrew Prelea apreciază că rezultatele bune se datorează, în mare parte, managementului minei de la Mănăila

Preşedintele companiei a subliniat faptul că rezultatele extrem de bune înregistrate la mina suceveană se datorează, în mare parte, managementului local şi personalului care implementează sistemele de reconstrucţie a circuitelor de măcinare şi a staţiei de flotare, în care Vast Resources a început să investească în acest semestru.

Andrew Prelea a explicat că obiectivul investiţiilor, care vor fi încheiate în această vară, este de a atinge o rată de execuţie constantă de 15.000 de t/lună până în septembrie 2017.

El a mai spus că, în paralel, Vast Resources continuă studiul de fezabilitate pentru a indica cea mai eficientă modalitate de recuperare a metalelor pe care iazul de decantare din zona Fâneaţa le conţine.

„Potenţialul identificat de noi în această ţară, dar şi cultura minieră pe care o au localnicii de aici au pus România în topul listei de priorităţi a investiţiilor pe care Vast Resources îşi propune să le facă. Astfel, vom continua să investim în modernizarea minei din Suceava, în testarea iazului de decantare din Bihor, vom continua procesul de forare de la Cârlibaba şi vom începe forarea la Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, în vederea creării unui nou complex metalurgic regional”, a adăugat Andrew Prelea.

De precizat că în luna martie a acestui an, Vast Resources a anunţat că a achiziţionat în totalitate mina Mănăila din judeţul Suceava, după achiziţionarea ultimului pachet din acţiunile minei, de 49,9%, devenind astfel unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group SRL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania Vast Resources anunţă creşteri semnificative la producţia de minereuri la mina din Iacobeni.
 Vizualizări articol: 2015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compania Vast Resources anunţă creşteri semnificative la producţia de minereuri la mina din Iacobeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei