Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2017 - Anul XXII, nr. 172 (6588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Naţională a Salvamontului, 1 august, marcată la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1 august este Ziua Naţională a Salvamontului Românesc, zi pe care salvatorii montani o sărbătoresc prin muncă. În ţara noastră există 38 de structuri salvamont, 24 de servicii judeţene salvamont şi 14 servicii locale în care activează peste 250 de salvatori montani angajaţi şi peste 500 de salvatori montani voluntari.

În judeţul Suceava, activitatea de salvare montană este desfăşurată cu sprijinul financiar al administraţiei judeţene, iar în staţiunile Vatra Dornei şi Gura Humorului şi cu cel al administraţiei publice locale. Activitatea de salvare montană poate fi dată ca exemplu de bună practică în realizarea unei activităţi deosebit de dificile prin colaborarea foarte strânsă dintre voluntari şi angajaţi. 

La Vatra Dornei, ziua Ziua Naţională a Salvamontului va fi marcată prin trei activităţi destinate în special turiştilor.

Şeful Serviciului Salvamont, ing. Petrică Ariciuc, ne-a declarat: “Salvamontul la nivel naţional s-a înfiinţat în 1965, iar la Vatra Dornei în 1985, deci avem ceva vechime. De 11 ani, de fiecare dată pe 1 august, organizăm câteva activităţi dedicate celor care ne vizitează staţiunea. Între orele 9,00-14,00 se va organiza o excursie cu însoţire din partea membrilor salvamont pe un traseu scurt, în care va fi prezentată zona. De la ora 14,00 până la ora 16,00 oferim acces gratuit la panoul de escaladă, caiace şi tiroliană, iar de la ora 17,30 va fi organizat un exerciţiu de salvare alpină realizat în colaborare cu Crucea Roşie Vatra Dornei”.

Pe lângă activităţile din această zi, Serviciul Salvamont Vatra Dornei asigură asistenţă specializată pentru petrecerea timpului liber atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, tiroliană, river rafting, coborâri cu caiacul pe râul Bistriţa, ghidaj pe trasee montane. În fiecare zi de marţi se asigură însoţire gratuită pe un traseu montan din jurul staţiunii, sunt trasee lejere, accesibile, de 3-5 ore. Miercuri se parcurge un traseu de Nordic Walking (mersul cu beţe de trekking, care tonifiază 90% din grupele musculare, întăreşte sistemul imunitar, dezvoltă creativitatea) pe un traseu de 1,9 km din parcul staţiunii, beţele de trekking fiind asigurate de salvamontişti, iar în fiecare joi, cei ce doresc să se iniţieze în tainele escaladei au la dispoziţie un panou de escaladă.

La nivel naţional, primele echipe de voluntari s-au constituit în 1905, prin Asociaţia Carpatină Transilvana din Sibiu. În anul 1991 s-a constituit Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR), iar în 2004 s-a înfiinţat Dispeceratul Naţional Salvamont, care în prezent asigură cu echipe de profesionişti şi voluntari patrularea preventivă, permanenţa la punctele şi refugiile Salvamont, căutarea persoanei dispărute, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare şi transportarea accidentatului sau a bolnavului din zona montană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Naţională a Salvamontului, 1 august, marcată la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Naţională a Salvamontului, 1 august, marcată la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei