Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2017 - Anul XXII, nr. 172 (6588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză

ATOP Suceava recomandă extinderea sistemelor de supraveghere video în localităţi pentru creşterea siguranţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava recomandă extinderea sistemelor de supraveghere video din localităţile judeţului pentru creşterea siguranţei cetăţenilor. Într-un raport în care a fost prezentată activitatea pe trimestrul al doilea din acest an al ATOP Suceava, preşedintele Autorităţii, col. Eugen Şalar, a precizat că în urma întâlnirilor care au avut loc în această perioadă au fost identificate o serie de probleme cu care se confruntă autorităţile care asigură ordinea publică, dar şi o serie de soluţii pentru creşterea siguranţei cetăţenilor. Eugen Şalar a precizat că un accent important s-a pus pe identificarea de către consiliile locale din judeţ a resurselor financiare pentru introducerea sau extinderea sistemului de supraveghere video.

El a precizat că într-un număr important de localităţi din judeţ aceste sisteme de supraveghere funcţionează în momentul de faţă, ele fiind monitorizate de dispeceratul poliţiilor locale.

Eugen Şalar a arătat că recomandările ATOP au fost ca echipamentele de supraveghere video să fie instalate în spaţiul public, în locuri aglomerate, în târguri şi oboare, la intrarea în şcoli şi grădiniţe, dar şi de montare de echipamente de detecţie şi alarmare la efracţie instalate la instituţiile publice şi agenţii economici.

O altă recomandare făcută de ATOP pentru conducerile localităţilor din judeţ a fost de a aloca fondurile necesare, în fiecare an, pentru îmbunătăţirea confortului public, prin asigurarea vizibilităţii pe timp de noapte, în locuri aglomerate, în târguri şi oboare, la intrarea în şcoli şi grădiniţe, dar şi monitorizarea magazinelor şi barurilor în care se vând produse nepermise minorilor.

Pe de altă parte, el a spus că pe parcursul trimestrului doi al anului au fost semnalate o serie de disfuncţionalităţi de colaborare între structurile de ordine publică şi administraţia publică, aspecte corectate în localităţile Şcheia, Rădăuţi, Mitocu Dragomirnei, Liteni.

În acelaşi timp, ATOP a concluzionat că la nivelul judeţului se impune o mai eficientă  implicare din partea secţiilor de poliţie rurală care au arondate posturi de poliţie, pentru planificarea, organizarea şi desfăşurarea misiunilor de ordine publică în mediul rural.

 

La Dolhasca şi Vicovu de Sus s-a solicitat reînfiinţarea posturilor de jandarmi

Şeful ATOP a adăugat că în urma discuţiilor cu autorităţile locale s-a solicitat şi reînfiinţarea a două posturi de jandarmi în localităţile Dolhasca şi Vicovu de Sus.

„În şedinţele de consiliu judeţean şi în şedinţele ATOP s-au solicitat acţiuni mai hotărâte pentru asigurarea fondurilor necesare consolidării şi reabilitării a 6 posturi de poliţie aflate într-un grad avansat de degradare, iar ultimele date indică faptul că vor fi asigurate aceste fonduri. De asemenea, un număr mare de posturi de poliţie au solicitat înnoirea parcului auto, în special în localităţile de frontieră, precum şi dotarea cu calculatoare şi imprimantă, cum ar fi postul de Poliţie Putna”, a spus Eugen Şalar făcând referire la activitatea ATOP din cel de-al doilea trimestru al anului.

El a precizat că mai multe administraţii locale, dar şi cetăţenii, au semnalat prezenţa insuficientă a poliţiştilor de la compartimentele de circulaţie la decongestionarea traficului auto, unul dintre exemple fiind cel din municipiul Rădăuţi, precum şi în ceea ce priveşte combaterea unor încălcări ale legii privind regimul circulaţiei pe drumurile publice, cum ar fi în comuna Ulma.

Făcând referire la problemele semnalate în această perioadă, Eugen Şalar a precizat că un alt aspect sesizat a fost cel al lipsei accesului la baza de date a poliţiilor locale, cu excepţia celei din Suceava, în acest sens începându-se demersurile necesare pentru întocmirea procedurii specifice pentru administratorul bazei de date, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Poliţiei Locale Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ATOP Suceava recomandă extinderea sistemelor de supraveghere video în localităţi pentru creşterea siguranţei.
 Vizualizări articol: 1956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATOP Suceava recomandă extinderea sistemelor de supraveghere video în localităţi pentru creşterea siguranţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei