Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2017 - Anul XXII, nr. 172 (6588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Concediu de odihnă suplimentar de cinci zile pentru angajaţii Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii municipalităţii sucevene vor beneficia anul acesta de concediu de odihnă prelungit cu o săptămână peste cât au asigurat de drept, pentru a-şi putea reface capacitatea de muncă.

Decizia a fost luată de Consiliul Local Suceava, în baza unei solicitări a Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Suceava, care a anexat buletinele de expertiză întocmite de reprezentanţi ai „Compartimentului evaluare factori de risc din mediul de viaţă şi de muncă”, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

De acest concediu de odihnă suplimentar de cinci zile lucrătoare beneficiază personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Primăriei Suceava şi al serviciilor publice cu subordonare locală (Direcţia Municipală de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Administraţia Pieţelor, Direcţia Generală a Domeniului Public, Direcţia de Ecologizare şi Direcţia de Asistenţă Socială).

Acordarea celor cinci zile lucrătoare de concediu suplimentar este motivată de faptul că personalul îşi desfăşoară activitatea în „condiţii vătămătoare şi periculoase” determinate de:

- suprasolicitare neuropsihică prin lucrul prelungit cu calculatorul;

- condiţii de expunere la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă, peste valoarea limită;

- expunere la climat cald nefavorabil, gaze de ardere, pentru salariaţii de la centrala termică şi personalul de la situaţii de urgenţă;

- expunere la un microclimat variabil şi pericol de agresiune din partea animalelor pentru personalul muncitor de la activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân.

Conform specialiştilor DSP, de acest concediu de refacere a capacităţii de muncă trebuie să beneficieze 437 de persoane care lucrează cu computere şi imprimante şi care sunt expuse la iluminarea ecranului; fenomenul de vibrare a imaginilor; heterogenitatea spectrală a culorilor; dimensiunea, forma şi conturul caracterelor; contrastul imaginii, dar şi la solicitare pentru vederea de aproape.

Acestora li se adaugă 16 salariaţi de la serviciul de ecologizare şi câini fără stăpân, expuşi la fel de fel de pericole şi boli de la animalele cu care intră în contact.

Pentru condiţii de expunere la microclimat cald nefavorabil, gaze de ardere, ortostatism prelungit, cădere pe pavimente lunecoase şi accidente mecanice, de concediu de odihnă suplimentar de cinci zile vor avea parte şi doi angajaţi de la Serviciul pentru situaţii de urgenţă, respectiv de la centrala termică a Primăriei.

Restul salariaţilor sunt încadraţi la condiţii de expunere la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă, în mod curios toate sediile municipalităţii – de la sediul central, clădirea Poliţiei Locale, biroul de Evidenţa Persoanelor, de la mall, Direcţia de Administraţie a Pieţelor etc. - fiind încadrate cu depăşiri ale valorii limită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concediu de odihnă suplimentar de cinci zile pentru angajaţii Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 4048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Concediu de odihnă suplimentar de cinci zile pentru angajaţii Primăriei Suceava1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei