Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2017 - Anul XXII, nr. 172 (6588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   47 imagini |   ø fişiere video

În caz de incendiu

Zeci de blocuri mansardate, două şcoli, un spital şi o policlinică ar arde ca o torţă deoarece pompierii n-au acces sau accesul e dificil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile înguste şi construcţiile haotice ridică serioase probleme asupra siguranţei la incendii pe 58 de străzi din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Gura Humorului. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a avertizat, săptămâna trecută, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava că pe aceste străzi sunt blocuri cu mansarde, care nu de puţine ori reprezintă construcţii cu risc la incendii, la care maşinile de intervenţie ale pompierilor nu au acces sau accesul este foarte dificil. La îngustimea străzilor se adaugă parcarea autoturismelor pe ambele părţi ale carosabilului, precum şi tot felul de construcţii ridicate lângă bordură, ceea ce limitează şi mai mult accesul maşinilor de pompieri. ”Autospecialele pompierilor nu pot să intre pe aceste străzi pentru a stinge un incendiu care ar izbucni la o mansardă. Trebuie identificată o soluţie”, a spus gen. Burlui.

Potrivit inventarierii efectuate de ISU, sunt greu accesibile, parţial inaccesibile sau inaccesibile următoarele obiective importante: în municipiul Suceava - blocurile mansardate de pe str. Victoriei nr. 199, blocurile mansardate şi biserica de pe str. Zorilor (stradă inaccesibilă), blocurile mansardate de pe str. Lazăr Vicol, blocurile mansardate şi piaţa agroalimentară de pe Aleea Saturn, blocurile mansardate de pe Aleea Lalelelor, blocurile mansardate şi Şcoala Gimnazială Nr. 8 de pe Aleea Jupiter, blocurile mansardate şi Liceul cu Program Sportiv de pe str. George Enescu nr. 28, blocurile mansardate de pe str. George Enescu nr. 16 F, Narciselor, Oituz nr. 11, nr. 19, nr. 20, nr. 32, nr. 36, nr. 44, Mărăşeşti nr. 35, Leca Morariu nr. 3, nr. 7, nr. 8, nr. 9, nr. 11, nr. 13, nr.14  (inaccesibilă), nr. 5, nr. 17, nr. 22, nr. 23, nr. 25, 6 Noiembrie nr. 42, nr. 47, Mihai Viteazul nr. 54 (inaccesibilă), locuinţele de pe str. Alexandru Ienceanu, bazarul de pe Calea Unirii nr. 20 i.

 

Străzile cu risc din Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung, Vatra Dornei şi Gura Humorului

În Rădăuţi sunt greu accesibile blocurile mansardate de pe Aleea Primăverii, greu accesibile şi parţial inaccesibile blocurile mansardate de pe Calea Bucovinei şi de pe str. Dimitrie Onciul, greu accesibile blocurile mansardate de pe str. Mihai Viteazul, Eudoxiu Hurmuzachi şi Oltea Doamna.

În municipiul Fălticeni sunt greu accesibile blocurile mansardate de pe str. 2 Grăniceri.

În Câmpulung Moldovenesc pompierii au identificat ca greu accesibile blocurile mansardate de pe str. Bogdan Vodă, Dimitrie Cantemir, Liceului, Molidului, N. Cobilenschi, Silvicultorului şi blocurile înalte de pe str. Gheorghe Doja.

În Vatra Dornei, problemele sunt tot la accesul către blocuri mansardate. Este dificil de ajuns cu autospecialele la cele de pe str. Mihail Sadoveanu, Aleea Dornelor şi Vasile Lupu.

În oraşul Gura Humorului, pe lista pompierilor figurează ca greu accesibile spitalul, piaţa agroalimentară şi blocurile mansardate de pe str. Avram Iancu, policlinica şi blocurile mansardate de pe str. Vasile Alecsandri, blocurile mansardate, Unicarm şi Best Western de pe str. Sfântul Gavril şi blocurile mansardate de pe str. Bucovinei, Cetăţii, Milcov şi Zimbrului.

Pentru unele dintre străzi, o soluţie pare a fi introducerea sensurilor unice de circulaţie şi stabilirea clară a modului de parcare pe străzile înguste, în concordanţă cu minime norme de siguranţă pentru situaţii de urgenţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de blocuri mansardate, două şcoli, un spital şi o policlinică ar arde ca o torţă deoarece pompierii n-au acces sau accesul e dificil.
 Vizualizări articol: 4403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de blocuri mansardate, două şcoli, un spital şi o policlinică ar arde ca o torţă deoarece pompierii n-au acces sau accesul e dificil5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei