Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2017 - Anul XXII, nr. 172 (6588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cariera armelor

Un absolvent al Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc este şef de promoţie al Academiei Forţelor Terestre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu au încheiat capitolul studenţiei, celebrând totodată începutul unuia nou, cel al frumoasei şi provocatoarei cariere a armelor.

Liderul promoţiei „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz - 100” de la Academia Forţelor Terestre Sibiu este slt. Alexandru Daniel Luţă, acesta clasându-se primul între absolvenţi, cu media 9,70. Alexandru a fost înscris la specializarea universitară Managementul organizaţiei, specialitatea militară Comunicaţii şi Informatică.

Tânărul este originar din Botoşani, urmând studiile liceale în cadrul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Alexandru Daniel Luţă a primit din partea gl. lt. Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major General, Emblema de merit „Ştiinţă militară” clasa a II-a, iar din partea lui Mircea Duşa, secretar de stat pentru Politica de Apărare şi Planificare, stiletul personalizat.

În cadrul ceremoniei de acordare a gradelor, Alexandru a vorbit cu mare emoţie despre misiunea absolvenţilor ca militari. Acesta a mărturisit că este conştient de responsabilitatea pe care şi-o asumă odată cu absolvirea instituţiei.

„Noi vom fi cei care vom conduce structurile militare în continuare şi care vom reprezenta Academia Forţelor Terestre. Vreau să vă garantez că atât eu, cât şi colegii mei vă vom face mândri de noi. Este o muncă dificilă, dar foarte frumoasă. Este o zi foarte importantă. Suntem bucuroşi că am terminat şi noi, au fost trei ani grei”, a subliniat Alexandru.

Premii şi diplome de merit, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru efortul depus şi pentru rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu, au primit toţi cei 16 absolvenţi clasaţi pe locul I pe specializări universitare, arme şi specialităţi militare.

Ceremonia militară de acordare a gradelor s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale, prof. Liviu Marian Pop, a secretarului de stat pentru Politica de Apărare şi Planificare, Mircea Duşa, a locţiitorului şefului Statului Major General, general-locotenent dr. Adrian Tonea, a generalului de brigadă Dorin Ioniţă, comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, a oficialităţilor publice locale şi centrale, a cadrelor didactice şi a instructorilor din academie şi a unui număr mare de părinţi şi rude ale absolvenţilor.

 

Recompense

Tot săptămâna trecută, în cadrul ceremoniei de citire a ordinelor de acordare a gradului militar şi de înaintare la gradul următor, liderul promoţiei 2017 a mai fost recompensat cu Premiile Fundaţiei "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă" şi "General Ştefan Guşă", care au fost oferite de gl. lt. r. dr. Ion Ungureanu, preşedintele fundaţiei.

De asemenea, Alexandru a avut o întâlnire cu rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, studentul fiind felicitat pentru munca depusă şi rezultate obţinute, primind, totodată, ultimele sfaturi înainte de plecarea din academia în care s-a format.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un absolvent al Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc este şef de promoţie al Academiei Forţelor Terestre.
 Vizualizări articol: 5446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un absolvent al Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc este şef de promoţie al Academiei Forţelor Terestre5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei