Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2017 - Anul XXII, nr. 155 (6571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Pacienţii pot fi înregistraţi video sau audio în spital pentru evitarea acuzaţiilor de culpă medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienţii internaţi în spital pot fi înregistraţi audio/video/foto fie în scop medical, didactic sau de cercetare, fie pentru a se evita acuzaţiile de malpraxis sau suspiciunea unei culpe medicale.

Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 446/2017 din 18 aprilie a.c. privind aprobarea standardelor, procedurii şi metodologiei de evaluare şi acreditare a spitalelor, publicat în Monitorul Oficial nr. 300 din 27 aprilie a.c., un criteriu în procedura de reacreditare a spitalelor este şi reglementarea acestor înregistrări, unităţile medicale trebuind să asigure condiţiile şi procedurile pentru aceasta. Anexa 1 a ordinului menţionat mai prevede că spitalul trebuie să reglementeze şi  ”modalitatea de acces al mass-media în instituţie şi la pacienţi”, dar şi că prin comunicarea cu mass-media trebuie să asigure ”informarea publicului şi promovarea spitalului” şi să ofere informaţii privind activitatea medicală prestată.

Conform ordinului, pentru spitalele deja acreditate la data intrării în vigoare a acestui act normativ, monitorizarea, reevaluarea şi reacreditarea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare la data evaluării. Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va primi vizita comisiei de evaluare de la minister în perioada 21-25 august a.c., deci va trebui să se încadreze în noile standarde.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, că în paralel cu activitatea desfăşurată în vederea reacreditării, în spital are loc şi un audit intern la nivelul fiecărei secţii, un fel de ”repetiţie” a evaluării.

 

După noua legislaţie, un spital este acreditat dacă îndeplineşte 45,01% dintre indicatorii de evaluare

Dr. Ardeleanu a afirmat că auditul intern se va finaliza cu notarea fiecărei secţii şi va urmări aceleaşi obiective ca şi evaluarea pentru reacreditare. Printre acestea se numără respectarea condiţiilor de asepsie, gradul de satisfacţie a pacienţilor şi a personalului medical, gestionarea deşeurilor, dar şi munca de zi cu zi. După vizita comisiei de evaluare din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, din 21-25 august, spitalul va avea la dispoziţie aproximativ o lună de zile, până în 22 septembrie, pentru a remedia non-conformităţile minore. Centralizarea punctajelor şi finalizarea reacreditării sunt prevăzute pentru perioada septembrie-noiembrie a.c., când Spitalul de Urgenţă va fi înştiinţat asupra rezultatului. ”Sperăm ca acest proces de reacreditare să se încheie rodnic pentru spital”, a mai spus dr. Ardeleanu.

Reamintim că Spitalul de Urgenţă Suceava a fost acreditat prin hotărâre a Comitetului Director al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, în octombrie 2012, la nivelul II A, cu 98 de puncte din maximum de 100. Acest nivel înseamnă finanţare în plus pentru investiţii şi dotări medicale de înaltă performanţă.

Conform noilor reglementări legale, acreditarea nu se mai face pe patru niveluri, ca până acum, ci pentru îndeplinirea a cel puţin 45,01% dintre indicatorii de evaluare, spitalul primeşte un certificat de ”Nivel acreditat”. Sub acest procent este încadrat în categoria unităţilor medicale cu „Nivel neacreditat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii pot fi înregistraţi video sau audio în spital pentru evitarea acuzaţiilor de culpă medicală.
 Vizualizări articol: 5256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Pacienţii pot fi înregistraţi video sau audio în spital pentru evitarea acuzaţiilor de culpă medicală1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă pentru un tort delicat şi uşor.Avem nevoie de:4 albuşuri de ouă crude, o cană de căpşuni foarte coapte, o cană de zahăr, 2... Citeşte