Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2017 - Anul XXII, nr. 155 (6571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi

Aproape 700 de cadre didactice susţin examenul de ocupare a posturilor din învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

697 de candidaţi vor o carieră didactică şi s-au înscris pentru a susţine, în acest an, concursul de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar, pentru aceştia fiind disponibile doar 82 de posturi care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular).

Examenul scris este programat pentru astăzi, 12 iulie, în două centre de evaluare – Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava. Proba scrisă a fost precedată de inspecţiile la clasă.

Onotă mare la concursul de titularizare nu le garantează candidaţilor şi un loc ca profesor titular deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs câte 2-3 posturi. Mai mult, nota este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scoase la concurs într-un anumit an prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv.

La limba şi literatura română sunt 90 de candidaţi, însă în şcolile sucevene nu există nici un post titularizabil.

Cei mai mulţi candidaţi – 114 – s-au înscris pentru a ocupa un post de învăţător, pentru aceştia fiind disponibile doar şase posturi stabile.

Concurenţă mare se înregistrează şi pentru catedrele de educatori pentru care s-au înscris 98 de candidaţi pentru cele 16 posturi cu viabilitate mai mare de patru ani.

La educaţie fizică şi sport sunt opt posturi disponibile şi 67 de candidaţi.

La engleză sunt 49 de înscrişi şi două posturi titularizabile, la matematică sunt 38 de candidaţi şi 11 locuri libere.

La geografie sunt 25 de candidaţi, istorie – 22, psihopedagogie specială – 25, biologie – 16, franceză – 16, mecanică – 11, religie ortodoxă – 12.

 

Titulari doar peste 7

Rezultatele se vor afişa pe 18 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 18 şi 19 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 25 iulie. Din 26 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi.

Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 5 vor putea ocupa un post de suplinitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 700 de cadre didactice susţin examenul de ocupare a posturilor din învăţământ.
 Vizualizări articol: 2403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 700 de cadre didactice susţin examenul de ocupare a posturilor din învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă pentru un tort delicat şi uşor.Avem nevoie de:4 albuşuri de ouă crude, o cană de căpşuni foarte coapte, o cană de zahăr, 2... Citeşte