Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2017 - Anul XXII, nr. 155 (6571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism

Flutur anunţă că municipiul Suceava a obţinut titulatura de „Destinaţie Europeană de Excelenţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a obţinut primul loc în cadrul unui concurs organizat de Ministerul Turistului, în urma căruia municipiul Suceava a obţinut titulatura de „Destinaţie Europeană de Excelenţă”. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că noua titulatură a municipiului reşedinţă de judeţ a fost obţinută în urma unui proiect depus de instituţia pe care o conduce, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul a fost depus în cadrul concursului EDEN, Ministerul Turismului anunţând recent câştigătorii la nivel naţional. Şeful administraţiei judeţene a precizat că membrii comisiei care au analizat proiectele depuse au declarat câştigător municipiul Suceava, cu 98,33 de puncte. Tema de anul acesta a concursului a fost turismul cultural tangibil, iar destinaţiile câştigătoare sunt municipiul Suceava – locul I, Ţara Chioarului – locul II, Sighetu Marmaţiei – locul III, Colinele Transilvaniei – locul IV şi Şcheii Braşovului şi Braşovechi – locul V.

Gheorghe Flutur a explicat că odată cu obţinerea acestei titulaturi, municipiul Suceava va fi inclus în Reţeaua EDEN la nivel naţional şi european şi va putea deveni membru ale Asociaţiei EDEN (www.youredenexperience.com). Şeful administraţiei judeţene a adăugat că proiectul pentru municipiul Suceava va fi premiat în cadrul unei festivităţi care va avea loc anul viitor, la Bruxelles, şi va fi promovat pe site-ul www.edenineurope.eu, prin crearea unei pagini speciale. Cu ocazia ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo în perioada 16-19 noiembrie 2017, municipiul Suceava va beneficia de un spaţiu de prezentare în cadrul standului Ministerului Turismului, iar proiectul va fi premiat prin acordarea de diplome.

„Prin promovarea acestui proiect am continuat să aplicăm strategia de susţinere a turismului din Suceava, în special a obiectivelor de interes din municipiul reşedinţă de judeţ, printre care Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean sau monumentul UNESCO Biserica Sf. Gheorghe, din incinta Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou. Iar prin toate obiectivele existente, dar şi prin obţinerea titulaturii de Destinaţie Europeană de Excelenţă, municipiul Suceava devine fără doar şi poate kilometrul 0 al turismului din judeţ”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Flutur: Un avantaj în obţinerea acestei titulaturi a fost şi existenţa Aeroportului „Ştefan cel Mare”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a explicat că la departajarea proiectelor s-a luat în considerare patrimoniul cultural tangibil, dar şi construcţiile moderne şi alte edificii culturale. În acelaşi timp, în proiectul depus de CJ Suceava a fost prezentată oferta turistică generală a municipiului reşedinţă de judeţ, printre avantajele Sucevei numărându-se şi accesibilitatea, prin existenţa Aeroportului „Ştefan cel Mare”. „La evaluarea proiectelor s-a mai luat în considerare şi existenţa unei infrastructuri modernizare, a parteneriatelor în domeniul turismului, participarea la târgurile de profil, dar şi organizarea unor evenimente de promovare, a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, a monumentelor istorice, a teatrului, dar şi a unor evenimente de amploare, cum este şi Festivalul de Artă Medievală”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinaţiilor clasice, reducerea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale, încurajarea creării de reţele între participanţii la proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că municipiul Suceava a obţinut titulatura de „Destinaţie Europeană de Excelenţă”.
 Vizualizări articol: 2815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur anunţă că municipiul Suceava a obţinut titulatura de „Destinaţie Europeană de Excelenţă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă pentru un tort delicat şi uşor.Avem nevoie de:4 albuşuri de ouă crude, o cană de căpşuni foarte coapte, o cană de zahăr, 2... Citeşte