Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2017 - Anul XXII, nr. 136 (6552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Taxă de intrare în Parcul Naţional Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turiştii care vor să viziteze Parcul Naţional Călimani trebuie să plătească o taxă de intrare. Conducerea parcului a anunţat în mod oficial că începând cu data de 15 iunie 2017 se aplică un tarif de vizitare a Parcului Naţional Călimani în valoare de 6 lei/adult şi 3 lei/copil, elev sau student. Administraţia Parcului Naţional Călimani a anunţat că introducerea tarifului de intrare s-a făcut în baza prevederilor legale cu privire la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice.

Directorul parcului, Basarab Bârlădeanu, a precizat că biletele se vor putea achiziţiona de la Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Călimani sau direct din teren, de la rangeri.

Basarab Bârlădeanu a ţinut să precizeze că în momentul de faţă nu se percepe nici un fel de tarif pentru vizitarea Tinovului Şaru Dornei şi a Tinovului Mare de la Poiana Stampei. Turiştii care vor dori să viziteze aceste două zone vor plăti doar în situaţia în care vor solicita asistenţă specializată pe perioada tururilor.

„Momentan am decis introducerea acestor tarife doar pentru Parcul Naţional Călimani şi nu pentru cele două situri din Poiana Stampei şi Şaru Dornei. În situaţia în care turiştii nu vor putea să ajungă la centrul de vizitare, nu este nici o problemă, pentru că vor putea să plătească la rangerii pe care îi vor întâlni”, a explicat Basarab Bârlădeanu.

El a subliniat faptul că sumele care vor fi încasate vor fi folosite doar pentru acţiuni de protejare a patrimoniului cultural al Parcului Călimani, adăugând că tarife de vizitare sunt introduse şi pentru parcurile Ceahlău, Bucegi sau Piatra Craiului.

„Sumele încasate vor fi folosite pentru refacerea traseelor tematice existente în parc. Salvamontul are grijă de traseele magistrale, în timp ce noi trebuie să ne ocupă de întreţinerea traseelor tematice, cum este şi 12 Apostoli. Banii din tarifele de vizitare vor fi folosiţi şi pentru celelalte obiective de infrastructură, puncte de informare sau panourile care trebuiesc înlocuite”, a mai explicat directorul Parcului Naţional Călimani.

Printre atracţiile din Parcul Călimani se pot aminti rezervaţia naturală 12 Apostoli, cascada Tihu, rezervaţia Iezerul Călimaniului sau Negoiul Unguresc – Pietrosul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxă de intrare în Parcul Naţional Călimani.
 Vizualizări articol: 3804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Taxă de intrare în Parcul Naţional Călimani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei