Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iun 2017 - Anul XXII, nr. 133 (6549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cele trei ”cioturi” din calea lui Dragnea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gata! Dragnea n-a mai suportat ca România să fie condusă prost. Patriotismul teleormăneanului s-a răsculat. Aşa că partidul Dragnea i-a tăiat jugulara guvernului Dragnea. Adică, în limbajul uzual, ”i-a retras sprijinul politic”, mai întâi prin vocea vasală a lui Tăriceanu, apoi prin conclavul sultanului. Presa străină se închină cu pixul fiindcă n-a mai văzut aşa ceva. Acum câteva zile notam:
A greşit rău Grindeanu, cu guvernul lui, primit în plic de la Dragnea, faţă de programul PSD, sau a greşit mortal faţă de conducătorul suprem? Dragnea e foc şi dinamită, nervos de ai crede că se va strânge singur de gât, scrâşnit şi apoplectic. Grindeanu, pe care l-a ales să-i fie argat executiv, a început să iasă din voia stăpânului, iar teleormăneanul suportă orice, de la tămâiere în sus, mai puţin ieşirea din perimetrul strâmt al docilităţii.
Dragnea vrea dărâmarea guvernului pe care l-a plămădit din plastilina care-i place, moale şi aducătoare de plecăciuni. Neputând fi premier direct, s-a făcut prin supuşi. Supuşii, iată, cam repede, nu concordă cu visele jupânului, îndrăzneţe şi cu bătaie lungă spre Dealul Cotrocenilor, pe care vrea să-l cucerească la baionetă. Să te loveşti, în bătătura ta politică, de ciotul unui premier pe care tu l-ai pus, fie el şi Grindeanu, nume cam obraznic pentru o viaţă politică modelabilă, e de neadmis. În consecinţă, ceea ce se petrece cam rar în politica mondială şi chiar dâmboviţeană, unde totul e posibil şi pe dos, partidul Dragnea e pe cale de a depune moţiune de cenzură, dacă altcum nu se poate, spre a-şi dărâma propriul guvern, adică guvernul Dragnea.
Grindeanu, în aste condiţii, arată – în stilul lui cam scălâmb, cu mimici reluate, ca virgulele în text – o băţoşenie pe care nu i-o bănuiai. Nu s-a prezentat urgent la nu ştiu ce chemări, n-a intrat aplecat pe uşa stăpânului, cum făcea la început, nu l-a dat afară pe Iohannis, când a venit ăla nechemat la Guvern, se arată în faţa presei manfişist şi liber schimbist. A strănutat chiar în biserica teleormăneanului, vopsită pe toţi pereţii, din pronaos până-n altar, cu portretul său de mitropolit fără barbă, dar cu mustaţă ajustată cu foarfecă de argint. Se aude că premierul i-a ieşit din voie primăriţei de la Capitală, nedându-i încă un buget, pe lângă cel care-i cât cel al României, şi vorbeşte neîntrebat cu Iohannis. Cică şi-a tras şi gagică, ceea ce nu e permis decât scaunelor înalte, iar el e prea mic pentru aşa ceva.
Că Grindeanu nu e atât de vinovat faţă de programul de mituit alegătorul, tăind moţul din faşă oricărei investiţii, e limpede. A făcut ce i s-a cerut. Dar sacul se mai goleşte şi atunci încep ”luptele politice”. Grindeanu e însă patibular prin deranjarea liderului maxim. Va plăti, plecând? Aş! A zis – auzi obrăznicie – că nu vrea să demisioneze! Păi demisia e iscălită în alb! Se va ajunge la ”trebunal”? Încotro ne va duce birjarul? Aici, Dumnezeul Dragnea trebuie să-şi arate muşchii fulgerelor, să dea în Sodoma guvernului său, să arate poporului la cine trebuie să se închine. Sau se va pleoşti, micşorând sonoritatea unei flatulaţii cât Bărăganul, la un fâs care se va pierde în odăile din Băneasa ale partidului?
Asta scriam acum două zile. Ce aş modifica? Nimic. Grindeanu a explicat, miercuri, puţin înainte de miezul nopţii, la scurt timp după mazilire, că nu demisionează. ”Din iubire faţă de România şi din iubire faţă de PSD”. Astea sună cam lăcrimos. Oricum, timişoreanul, cam imberb şi cu o mimică adesea aiurită, cum spuneam, s-a prezentat naţiunii cu mustaţă mai virilă ca a lui Dragnea, care a rămas, în faţa presei, fără răspunsuri la întrebări simple, dar tăioase.
De ce a purces Dragnea la această mişcare, unii îi zic mafiotă, care-i varsă în bătătură o căruţă de riscuri? De zmintit? Ne lămureşte Sorin Grindeanu: Acest om vrea întreaga putere din România!
Da, Dragnea, ajuns stăpân peste Parlament, stăpân peste partidul devenit o caricatură prin cei 60 din vârf, îşi dă afară premierul. Dar premierul nu pleacă. Aici încep junghiurile lui Dragnea, mult prea sigur pe el, mult prea Stalin, mult prea mizer în minciună. Nu uita, mi-a zis dascălul meu din sat, care le ştie pe toate, că ăsta din Teleorman şi-a făcut ucenicia la subsuoara lui Băsescu, campionul nedetronat al mizeriei politice şi banditismului. Vrea să-l întreacă. Va reuşi?
Ciotul Grindeanu s-a dovedit buturugă. Dragnea mai are un ciot care-i stă în cale – Iohannis. Înalt rău! Și mai are un ”ciot” pe care l-a uitat, cum se vede: Piaţa Victoriei, nu cu mult timp în urmă, era plină de lume, până la Arcul de Triumf şi până la Universitate, de nu mai era loc să arunci un ac. Sutele acelea de mii de oameni, descoperind ce vrea de fapt liderul suprem pesedist, încercat de un junghi penal, au ieşit să scandeze împotriva mafiotului. Mafiotul identificat de poporul stradal se chema Dragnea. Dacă vor ieşi din nou la ”rivoluţie”?
P.S.
Am şi eu un punct de vedere. Programul de guvernare care n-a fost îndeplinit de Grindeanu şi miniştrii lui, puşi TOȚI de Dragnea, se cheamă Ordonanţa 13. Tot ce se petrece acum se cheamă Ordonanţa 13. EA N-A FOST ÎNDEPLINITĂ!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele trei ”cioturi” din calea lui Dragnea.
 Vizualizări articol: 4789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cele trei ”cioturi” din calea lui Dragnea5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stai jos, bunicule ai nota 5 trimis de
(16 iun 2017, 21:23:16
citind articolul era sa-ti dau nota 10, nota pe care o dau tuturor cursantilor mei...m-am oprit cand iar ti-ai aninat clontii in c...l lui Basescu...bre tataie, lasa-l naibii in pace, e plecat de pe la Cotroceni de 2 ani si jumatate si nu se mai intoarce ! Numai tu, numai tu, numai tu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei